maanantai 25.1.2021 | 08:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Myran tekee nuorennusleikkauksen – Alueellisella joukkueella tavoitellaan naisten Ykkösen kärkisijoja

Juha Savela
Ti 14.1.2020 klo 11:23 | päivitetty ti 12:26

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Vuoden mittaiseksi jääneen liigataipaleen jälkeen IK Myran on ryhtynyt kokoamaan joukkuetta jalkapallon naisten Ykköseen.

– Tarkoitus on koota alueen nuorista pelaajista joukkue, joka on edelleen tällä seudulla paras joukkue naisten edustustasolla. Ykkösessä tavoittelemme sijoittumista kolmen kärkeen, määrittelee Myranin palloilujaoston puheenjohtaja Martin Högnäs.

Edustusjoukkueen valmentajana jatkava Magnus Slotte täydentää, että edessä on nuorennusleikkaus.

– Nyt siihen on tavallaan myös hyvä sauma, kun rakennamme uutta tulevaisuutta Ykkösessä.

Myran julkisti neljä ensimmäistä pelaajasopimusta. Amanda Kass, Moa Widjeskog ja Antonia Svenlin jatkavat, uutena ryhmään tulee Jenna Tunkkari GBK:sta.

– Lähipäivinä sopimuspelaajien joukko täydentyy noin kymmenellä, Slotte jatkaa.

Viime kaudella kaikki liigapelit Myranissa pelanneelle Kassille on luvassa iso rooli alkavalla kaudella.

– Koin, että täällä voin edelleen kehittyä pelaajana. Siksi päätin jatkaa Myranissa, keskuspuolustajana pelannut 17-vuotias PeFF:n kasvatti Kass sanoo. Valmentaja Slotte uskoo, että iso rooli Ykkösessä voi avata myös tyttöjen maajoukkuepaikan Kassille.

Vaikka joukkueen kokoamisen teemana on nuorennusleikkaus, Slotte ja Högnäs sanovat kokeneempiakin pelaajia tarvittavan.

– Meillä on jo pitkään jatkunut perinne amerikkalaispelaajien kanssa. Sitä voidaan jatkaa, jos pelaajat ja seura pääsevät yhteisymmärrykseen.

Myran pelaa ensi sunnuntaina ensimmäisen virallisen ottelunsa tälle kaudelle, kun se kohtaa naisten Suomen cupin lohkovaiheessa ONS:n Kippari-hallissa. Lohkon kolmas joukkue on KuPS, jonka Myran kohtaa Kuopiossa 1. helmikuuta. Lohkon kaksi parasta etenee seuraavaan vaiheeseen.

Slotte lisää, että Myran ja KPV ovat tehneet entistä tiiviimpää yhteistyötä tyttöjalkapallossa. Myranin pelaajia on mukana KPV/yj:n nimen alla pelaavassa joukkueessa, joka aloittaa viikonloppuna B-tyttöjen SM-karsintasarjan.

– Yhteistyö näkyy myös sunnuntaina Myranin naisten cupin pelissä, jossa mukana on enemmän KPV:n pelaajia kuin myöhemmin kaudella. Myranin viime kauden pelaajista cupissa ovat mukana myös Sabine Wallis ja Marie-Helen Prest, mutta he miettivät vielä jatkoaikeitaan Ykkösen suhteen, Slotte sanoo.

Slotten arvioi, että Ykköseen lähtevä Myranin ryhmä on pääosiltaan koossa maaliskuun loppupuolella.

Lue täältä lisää:

IK Myranissa kääritään hihat – Joukkue saatava kasaan ensi viikon sunnuntaihin mennessä

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »