torstai 13.8.2020 | 07:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan yliopistokeskuksen johtaja vaihtuu – Tanja Risikko siirtyy Suomen yliopistojen rehtorineuvoston toiminnanjohtajaksi

Risikon seuraajan rekrytointiprosessi käynnistetään pikimmiten

Arja Kangas
Pe 14.2.2020 klo 09:00 | päivitetty la 07:14

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen johtaja vaihtuu, sillä nykyinen johtaja, tekniikan tohtori Tanja Risikko on valittu Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry:n toiminnanjohtajaksi. Unifin hallitus teki valinnasta yksimielisen päätöksen kokouksessaan keskiviikkona 12. helmikuuta.

Valinnan myötä Kokkolan yliopistokeskuksen johtajahaku käynnistetään pikimmiten.

– Jatkajan rekrytointi käynnistetään mahdollisimman pian ja väliajan järjestelyistä sovitaan johtoryhmän, puheenjohtajan ja koordinoivan yliopiston kanssa. Minä työskentelen tehtävässä vielä helmi- ja maaliskuun, Risikko kertoo.

Uudessa tehtävässään hän aloittaa vaiheittain huhtikuun aikana ja päätoimisesti toukokuun alusta lähtien.

– Työskentelen pääasiassa Helsingistä käsin, mutta pidän tärkeänä sitä, että tuntee kentän, josta puhuu. Aion kiertää ja tutustua Suomen yliopistoihin, toki osan tunnen hyvin jo ennalta.

Uudessa tehtävässä Risikko johtaa yhdistyksen toimintaa ja tukemaan yliopistojen välistä, jatkuvasti lisääntyvää yhteistyötä. Unifin tavoitteena on vahvistaa yliopistokentän roolia tiede-, koulutus- ja innovaatiopoliittisessa keskustelussa ja päätöksenteossa.

– Unifi on tiede- ja korkeakoulupolitiikan kentällä arvostettu toimija. Olen erittäin ilahtunut, että pääsen uudessa tehtävässäni tuomaan esille yliopistojen ääntä, rakentamaan yhteistyötä ja johtamaan vahvaa asiantuntijatiimiä. Uskon, että kokemukseni verkostojohtamisesta ja yhteiskunnallisesta vuorovaikutuksesta ovat tehtävässä hyödyksi.

Risikko on tehnyt pitkän uran niin yliopistokentällä kuin myös ammattikorkeakoulu- ja tutkimuslaitossektoreilla.

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry:n jäseniä ovat kaikki laissa mainitut 13 yliopistoa ja Maanpuolustuskorkeakoulu. Yhdistys edistää yliopistojen yhteistyötä ja tuo esiin yhteisiä kantoja keskeisissä tutkimus- ja koulutuspolitiikan kysymyksissä.

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen nimi korjattu 15.2. klo 7.15.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »