torstai 13.8.2020 | 08:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koulutuskuntayhtymän johtaja Liisa Sadeharju irtisanoutuu ja jää varhennetulle eläkkeelle – Virkasuhde päättynee heinäkuun lopussa

Minna Mustonen
Pe 14.2.2020 klo 11:30 | päivitetty pe 18:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Keski-Pohjanmaan koulutuskuntayhtymän johtaja Liisa Sadeharju irtisanoutuu virastaan. Hän suunnittelee henkilökohtaisista syistä irtisanoutuvansa virastaan tulevan kesän aikana siten, että virkasuhde päättyisi heinäkuun lopussa. Kertyneet lomat Sadeharju pitäisi ainakin pääosin ennen tätä. Mitään dramatiikkaa ei liity Sadeharjun irtisanoutumiseen. Hän jää varhennetulle eläkkeelle.

– Ilman muuta näin pitkän työsuhteen päättäminen on haikeaa. Nyt on kuitenkin aika siirtyä eteenpäin, kertoo Sadeharju.

Tulevia suunnitelmiaan hän raottaa sen verran, että aikeissa on ensi töinä tulevana eläkeläisenä kiertää kaikki keskipohjalaiset retkipaikat ja siirtyä sen jälkeen retkeilemään kansallispuistoihin.

Liisa Sadeharju on työskennellyt Kpedussa 35 vuoden ajan. Vuodesta 2012 lähtien hän on toiminut Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän johtajana.

Kunnallisen työ- ja virkaehtosopimuksen mukaan irtisanomisaika henkilön irtisanoutuessa on kaksi kuukautta. Koulutuskuntayhtymän hallintosäännön mukaan eron myöntämisestä päättää se, joka valitsee viranhaltijan virkasuhteeseen.

Keski-Pohjanmaan koulutuskuntayhtymässä hallintosäännön mukaan yhtymävaltuusto valitsee kuntayhtymän johtajan. Hallitus esittää valtuustolle hyväksyttäväksi Liisa Sadeharjun irtisanoutumisen ja virkasuhteen päättymisen vahvistuksen.

Yhtymähallitus käynnistää valmistelut ja nimeää ensi viikon kokouksessaan työryhmän tulevaa johtajarekrytointia varten. Työryhmän tehtävään kuuluu myös hallintosäännön arviointi ja mahdollinen uudistamisen valmistelu.

//14.2. kello 17.59 Korjattu otsikkoa.

Lue täältä Liisa Sadeharjun haastattelu viime syksyltä:

Uuden oppiminen motivoi myös johtajaa – Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän johtaja Liisa Sadeharju on työskennellyt samassa organisaatiossa jo 35 vuoden ajan

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »