tiistai 25.2.2020 | 01:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hyppääminen Haapajärven kelkkaan kostautuu – Teuvo Nyman halutaan pois Selänteen hallinnosta

Antti Savela Keskipohjanmaa
Pe 14.2.2020 klo 19:36

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Reisjärven kunnanhallitus ja valtuusto ovat aloittaneet kovat otteet kokenutta kuntapoliitikkoa Teuvo Nymania (kesk.) kohtaan.

Kunnanhallituksen esityksestä valtuusto päätti perustaa tilapäisen valiokunnan erottamaan Selänteen peruspalveluiden kuntayhtymän hallituksen Reisjärven edustajat.

Reisjärveltä Selänteen hallitukseen kuuluvat keskustalaiset Teuvo Nyman ja Helena Kinnunen. Heistä Kinnunen saanee jatkaa pestissään. Hän joutuu kuitenkin väliaikaisesti erotetuksi sinä missä varsinainen kohde eli Teuvo Nyman.

Nyman äänesti taannoisessa Selänteen hallituksen kokouksessa yt-neuvotteluiden aloittamista vastaan. Ne olisivat kohdistuneet Haapajärven terveyskeskukseen. Kokouksessa suoritetussa äänestyksessä haapajärviset saivat puolelleen myös Nymanin, vaikka Reisjärven kunnanhallitus oli erikseen ohjeistanut Kinnusta ja Nymania hyväksymään esityksen yt-neuvotteluiden aloittamisesta.

Kuntayhtymän kokouksessa on perimmiltään kysymys siitä, halutaanko Haapajärven akuuttivuodeosasto siirtää Pyhäjärvelle vai ei. Haapajärvi vastusti ajatusta mutta Pyhäjärvi ja Reisjärvi kannattivat yt-neuvotteluiden aloittamista, jotka olisivat johtaneet esitykseen vuodeosaston keskittämisestä Pyhäjärvelle.

Reisjärven valtuusto päätti tilapäisen valiokunnan perustamisesta tiistaina. Jos asia etenee kaavaillusti, valiokunta esittänee Reisjärven Selänteen hallituksen jäsenten erottamista ja uusien valitsemista tilalle. Lopullisesti asiasta päättää kunnanvaltuusto.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »