lauantai 28.3.2020 | 10:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Mies piti kaupan pihalta Ylivieskassa löytämänsä tuhansien eurojen setelinipun – Tuomittiin kavalluksesta sakkoihin

Seppo Kangas
Ma 24.2.2020 klo 11:25

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi viime vuoden joulukuussa kavalluksesta sakkoihin 65-vuotiaan miehen, joka piti itsellään Ylivieskan Halpa-hallin pihalta löytämänsä setelinipun. Poliisi tavoitti miehen ja sai rahat takaisin, mutta rahatukun oikea omistaja vei jutun hovioikeuteen, koska hänen mielestään nipusta puuttui 500 euroa. Hovioikeus uskoi teossa tuomittua eikä myöntänyt jatkokäsittelylupaa, jolloin käräjäoikeuden päätös jää pysyväksi.

Kun poliisi sai rahat takaisin, nipussa oli 3 550 euroa. Nipun kadottaneen miehen mukaan siinä piti olla 4 050 euroa. Rahat hän kertoi voittaneensa Keno-arvonnassa.

Rahojen oikea omistaja oli lähdössä junalla moottoripyörän ostoreissulle ja jätti autonsa Halpa-hallin parkkiin. Hän havaitsi asemalla rahanipun kadonneen ja palasi etsimään sitä.

Etsintää jatkettiin niin, että poliisi ja vahtimestari kävivät läpi valvontakameran nauhat, joista kävi ilmi rahat löytänyt ja ottanut mieshenkilö. Poliisi tavoitti miehen kotoaan, ja mies kertoi laittaneensa rahatukun autoonsa, ajaneensa kotiin ja miettineensä rahojen alkuperää. Poliisi löysi rahat autosta paikasta, jonne mies kertoi ne laittaneensa.

Mies kiisti avanneensa kuminauhalla sidottua rahanippua tai laskeneensa rahoja lainkaan.

Näytön arvioinnissaan käräjäoikeus totesi, ettei väitetyistä 500 euron puuttumisesta ole ilmennyt riittävää näyttöä. Myöskään hovioikeudessa ei ilmennyt perusteltua aihetta epäillä käräjäoikeuden näytön arvioinnin oikeellisuutta.

Kavalluksesta tuomittu rahojen löytäjä sai 55 päiväsakkoa, joka hänen tuloillaan tekee 825 euroa. Lisäksi hänen maksettavakseen määrättiin 80 euron rikosuhrimaksu.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »