lauantai 28.3.2020 | 11:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lumipyry haittasi liikennettä Ylivieskan suunnalla – Iltapäivällä on sattunut useita liikenneonnettomuuksia

Hanna Rautio
Ma 24.2.2020 klo 16:54 | päivitetty ma 20:43

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Pohjois-Pohjanmaan länsiosissa on maanantaina iltapäivällä lumisateen vuoksi huono ajokeli. Tiellä 27 on sattunut ainakin kaksi liikenneonnettomuutta iltapäivän aikana. Myös Nivalassa ja Sievissä on sattunut onnettomuudet ja aiemmin päivällä Kaustisella.

Hieman ennen iltapäiväneljää Ylivieskassa Savontiellä Nivalan suuntaan sattui onnettomuus Raudasmäen ja Visurin välillä. Kaksi henkilöautoa kolaroivat, mutta pahemmilta henkilövahingoilta vältyttiin.

Henkilöautoissa oli yhteensä viisi henkilöä, jotka pääsivät Jokilaaksojen pelastuslaitoksen mukaan omin avuin pois ajoneuvoista. Ensihoito tarkasti kolarin osalliset, joista kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

Ajoneuvot vaurioituivat ajokelvottomiksi.

Pelastuslaitos tarkisti ajoneuvot ja teki ne virrattomiksi. Huonon näkyvyyden vuoksi tilanteen alussa yksi keskeinen tehtävä oli muiden tiellä liikkujien varoittaminen, jottei uusia onnettomuuksia sattuisi.

Savontien liikenneonnettomuuteen hälytettiin Ylivieskasta kaksi pelastusyksikköä ja kaksi ambulanssia sekä Oulun poliisilaitokselta poliisi.

Poliisi tutkii liikenneonnettomuuksien syitä.

Nivalassa kuorma-auto kaatui kyljelleen puoli viiden aikaan maanantai-iltapäivällä. Tämän hetken tietojen mukaan kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Onnettomuus ei haittaa muuta liikennettä, paikka on hiljaisemmalla sivutiellä. Pelastuslaitos tarkisti auton vuodot, että mitään vaarallisia aineita vuoda maahan. Ajoneuvo pyritään nostamaan ojasta illan aikana.

Alavieskassarekan perävaunu suistui ojaan kahden aikaan iltapäivällä ja käyttöön otettiin kiertotie Ylikäännäntien kautta.

Myös Sievissä ajoneuvon perävaunu ajautui ojaan tiellä 774, mutta tästä ei aiheutunut tehtävää pelastuslaitokselle.

//uutista päivitetty 24.2. klo 17.33 Jokilaaksojen pelastuslaitoksella saaduilla tiedoilla//

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »