tiistai 31.3.2020 | 01:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koronavirus ei estä Halsuan tuulivoimahankkeen etenemistä, ELY-keskus antaa lausuntonsa huhtikuun alussa – Ehdotusvaiheen yleisötilaisuuden järjestämistapa on vielä auki

Vili Ruuska
To 26.3.2020 klo 17:00 | päivitetty ma 07:25

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Koronavirusepidemiasta aiheutuneet ihmisen toimintaan vaikuttavat linjaukset eivät hidasta Halsuan tuulivoimapuistohankkeen etenemistä.

Prosessi jatkuu normaalisti viranomaisen eli Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen lausunnolla ympäristövaikutusten (yva) arviointiluonnoksen riittävyydestä. Lain mukaan lausunto on annettava kahden kuukauden sisällä nähtävilläoloajan päättymisestä eli huhtikuun alkuun mennessä.

– Lausunto annetaan määräajassa, vakuuttaa parhaillaan lausuntoa viimeistelevä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ylitarkastaja Jutta Lillberg-Puskala.

Lausunnon jälkeen edetään ehdotusvaiheeseen, jolloin on jälleen määrä järjestää yleisötilaisuus. Alkuperäisten aikataulujen mukaan sellainen järjestettäisiin vapun tienoilla. Nykyolosuhteissa yleisötilaisuuden järjestäminen ei ole mahdollista.

Tuleva yleisötilaisuus koskee vireillä olevaa tuulivoimaosayleiskaavaa.

– Todennäköisesti yleisötilaisuus tarkoittaa sähköistä korviketta. Koronavirustilanne voi vaikuttaa myös siihen, missä aineisto on nähtävillä. Riippuu siitä, mitkä virastot ovat auki. Yleensä aineisto on ollut kunnanvirastolla, yleiskaavaluonnoksen laatinut FCG:n konsultti Janne Tolppanen ruotii koronaviruksen mahdollisia vaikutuksia.

Halsualle on suunniteltu tuulivoimapuistoa, joka koostuisi Honkakankaan ja Kanniston kaava-alueista. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan tuulivoimapuisto on joko 33 tai 54 voimalan kokoinen.

Lestijärven–Alajärven voimajohtoon kytkettävästä tuulivoimapuistosta aiotaan tuottaa sähköä valtakunnalliseen sähköverkkoon. Tuulivoimapuistohankkeesta vastaavat Halsuan Tuulivoima Oy ja OX2 Wind Finland Oy.

//30.3. kello 7.24 Täydennetty juttua. Yleisötilaisuus koskee vireillä olevaa tuulivoimaosayleiskaavaa, ei ympäristövaikutusten arviointiluonnosta.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »