Kokkola-lehti

Nukkumatin tontille Kokkolassa nousee aikanaan kerrostalo poikineen – Toistaiseksi tontilla toimivat huoltoasema ja hotelli voivat jatkaa toimintaansa

Vuodesta 2014 lähtien Kokkolan kaupungin kaavoituspuoli on tehnyt töitä ja sorvannut asemakaavaa kuntoon niin kutsutulle Nukkumatin tontille. Nyt valmistunut ja esille laitettu asemakaavoitettu tontti sijaitsee Nahkurinkadun ja Rautatienkadun kulmassa.

Kaava näillä näkymin mahdollistaa rakennettavaksi alueelle useita kerrostaloja ja paikoitusaluetta.

Kokkolan kaupunki ryhtyi kaavoitustöihin Lakean aloitteesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tällä hetkellä paikalla sijaitsevat 1980-luvun puolivälissä rakennettu Rautatienkadun Nesteen huoltoaseman rakennus ja 1990-luvun alussa valmistunut Hotelli Nukkumatin rakennus.

Uskoisin, että sekä huoltoasema että hotelli pystyvät toimimaan saman aikaisesti paikalla mahdollisista rakennustöistä huolimatta. Veikko Jokimäki Lakean liiketoimintajohtaja

Ainakaan toistaiseksi Lakealla ei olla niin kutsutusti laukkaavan hevosen selässä rakentamissuunnitelmissa.

Vaikka asemakaava saanee lainvoiman kuukauden kuluttua jatkuu tontilla yritystoiminta kuten aiemminkin.

– Tontilla toimii tällä hetkellä hotelli sekä huoltoasema, heillä on vuokrasopimukset umpeutumassa, mutta toivomme tekevämme yrittäjien kanssa vuokrasopimukset myös jatkosta. Näillä näkymin ainakin vuoden päähän kesälle voisimme jatkaa vuokrasopimuksia. Mahdollisesti pitempääkin, nykyisen paikalla olevan kiinteistön purkuun meillä ei ole mitään kiirettä, kertoo lähiaikojen suunnitelmista Lakean liiketoimintajohtajaVeikko Jokimäki.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hänen mukaan suunnitteluvaiheeseen päästään kuluvan vuoden lopulla, mahdollisiin alueelle nousevien kerrostalojen rakennustöihin tontilla päästään aikaisintaan ensi vuonna.

– Ylipäätään tämä toteutettava rakennushanke tulee olemaan pitkä prosessi. Kestää kaikkiaan varmasti viidestä seitsemään vuotta, ennen kuin kaikki rakennukset ovat valmiina. Itse rakentaminen toteutettaneen useissa eri vaiheissa. Luultavasti aluksi rakentaisimme matalampia kerrostaloja vuokrattaviksi ja omistusasunnoiksi. Uskoisin, että sekä huoltoasema että hotelli pystyvät toimimaan samanaikaisesti paikalla mahdollisista rakennustöistä huolimatta, aprikoi Jokimäki.

Lakean alkuperäisissä suunnitelmissa on rakentaa tontille kuusi kerrostaloa ja paikoitusaluetta. Suunnitelmissa on ollut kahdeksankerroksinen, kaksi kuusikerroksisista, kaksi viisikerroksista sekä matalimpana nelikerroksinen kerrostalo.

Kaikkiaan valmistuneita asuntoja löytyisi 250:lle asukkaalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Näissä suunnitelmissa pitäydytään, mutta kuinka ja minkälaisella omistuspohjalla edetään on vielä avoinna.

– Jonkinlaista palveluasumista, mahdollista senioriasuntoja suunnittelemme alueelle myös. Mikäli kiinnostuneita ulkopuolisia toimijoita löytyy niin, niidenkin talojen osalta aloitamme rakennustyöt. Toistaiseksi vasta kuulostelemme mahdollisia yhteistyökumppaneja, kerrotaan Lakealta.

Liiketoimintajohtaja Veikko Jokimäen mukaan Lakean ykköskohteena Kokkolassa on tänä vuonna käynnistyvä Niemen tontilla sijaitseva Niemenkulma- rakennushanke.

Valitettavan kuuluisaksi Kokkolan kaupunkikeskustassa tehdyt kaavatyöt ovat tulleet siitä, että kaupungista on löytynyt aktiivisesti kantaaottavia henkilöitä, jotka ovat halunneet jättää huomionsa ja huomautuksensa jopa oikeusteitse tehtävien valitusten kautta.

Mikäpä siinä, kantaaottaminen ja valittaminen on meidän jokaisen oikeus. Ainoa huono puoli valituksissa on se, että oikeusteitse tehtävä reitti on pitkä ja kestää jopa useita vuosia.

– Täytyy oikein ilolla ihmetellä, että yllättävän helppo ja mutkaton prosessi on ollut tämä Nukkumatin tontin asemakaavan valmistelu. Toivottavasti se jatkuu tällaisena loppuun saakka. Kunhan alue rakentuu, se mielestäni täydentää hyvin alueen kaupunkikuvaa, sanoo kaupunkiympäristöjohtaja Jouni Laitinen.

Asemakaavasta on kuukausi aikaa jättää mahdollisia huomautuksia, sitten se tulee lainvoimaiseksi ja loppu on Lakeasta kiinni, milloin ja millä volyymillä rakennustyöt aloitetaan.

Kommentti

Fakta

Kokkolassa on rakentamista

Pikiruukkiin, entisen varikkoalueen sydämeen NSA Yhtiöt Oy rakentaa parasta aikaa kerrostaloja.

Fenixin tontille Kokkolan keskustaan Isokatu 22:n tontille, Isokadun ja Pormestarinkadun kulmassa NSA Yhtiöt Oy aloittaa elokuussa rakentamaan kerrostaloa.

Nukkumatin tontin asemakaava valmistunee kuukauden päästä. Lakea aloittanee ensimmäisten kerrostalojen rakentamisen vuoden päästä.

Niemen tontilla Kokkolan ydinkeskustassa Lakea aloittaa rakennustyöt elokuussa. Paikalle nousee kaksi kerrostaloa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä