Paikallisuutiset

Päivä numero yksi nosti hymyn huulille – Kesäkuun ensimmäisenä päivänä Kokkolan terassit, kahvilat, ruokaravintolat, kuntosalit ja muut liikuntapaikat heräsivät horroksesta: Kommentoi juttua

Yhteiskunnassa palattiin pienin askelin arkeen maanantaina, kun kokoontumisrajoituksia höllennettiin.

Ravintolat ja kahvilat saivat avata ovensa asiakkaille kesäkuun ensimmäisestä päivästä eteenpäin. Koronarajoitusten lieveneminen vilkastutti katukuvaa Kokkolassa maanantaina, jo heti aamusta.

KokkolalaisetVenla Huusko,Helmi Myllykangas,Emilia Björklund,Tiia Porkola jaAnna Molander olivat liikkeellä hyvissä ajoin.

– Olemme jo pari päivää puhuneet, että heti mennään kahville kun vain saa. Sovimme treffit yhdeksäksi ja on kyllä mukavaa istua pitkästä aikaa yhdessä ulkona, aamupäivällä Espresso Housen terassilta tavoitettu viisikko kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ossi Penttilä, Pirjo Palosaari-Penttilä ja Hannu Peltoniemi tapasivat yllättäen kesäkuun ensimmäisenä päivänä Kokkolassa, Café Kahvipuun terassilla.
Ossi Penttilä, Pirjo Palosaari-Penttilä ja Hannu Peltoniemi tapasivat yllättäen kesäkuun ensimmäisenä päivänä Kokkolassa, Café Kahvipuun terassilla. Kuva: Clas-Olav Slotte
Meinaa aika painavalta tuntua rauta parin kuukauden jälkeen. Timo Järvelä, Kokkola

Kahvipuun pöydissä nautiskelivat puolestaan kaustislaisetPirjo Palosaari-Penttilä jaOssi Penttilä sekä Seinäjoelta anoppilaan Kokkolaan junalla saapunutHannu Peltoniemi.

– Kahvi ja suppilovahveropiirakka maistuvat erityisen hyviltä tässä auringonpaisteessa, ja bonuksena tuli vielä tällainen iloinen jälleennäkeminen lapsuudenkaverin kanssa, Ossi Penttilä sanoo.

Puolilta päivin terassit Kokkolan keskustassa täyttyivät lounastajista. Take Awaykin kelpasi, mutta aika moni halusi nauttia ruokansa pitkän tauon jälkeen ravintolassa paikan päällä.

Saara Myllylahti järjesteli terassikalusteita maanantaina auringonpaisteessa. Rojan ravintolasalin pöydistä ja tuoleista puolet oli jo siirretty kellariin odottamaan parempia aikoja.
Saara Myllylahti järjesteli terassikalusteita maanantaina auringonpaisteessa. Rojan ravintolasalin pöydistä ja tuoleista puolet oli jo siirretty kellariin odottamaan parempia aikoja. Kuva: Clas-Olav Slotte

Isokadulla sijaitseva Roja avautuu tiistaina iltaravintolana. Maanantaina henkilökunta oli jo täydessä työn touhussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme jo kantaneet puolet ravintolasalin pöydistä ja tuoleista kellariin, jotta saimme sisätilat mahdollisimman väljiksi, ja nyt on terassin siistimisen vuoro,Saara Myllylahti kertoo.

Tyhjiksi tilat eivät jääneet liikuntapaikoillakaan. Urheilutalolla Kokkolassa kolisi rauta maanantaiaamuna kuin ennen vanhaan. Tai no, samaan malliin kuin viimeksi maaliskuun puolivälissä. Virkeimmät tai malttamattomimmat olivat tulleet jo aamuviideltä kohottamaan kuntoaan.

Timo Järvelä löysi heti maanantaina tiensä Kokkolan Urheilutalon salille.
Timo Järvelä löysi heti maanantaina tiensä Kokkolan Urheilutalon salille. Kuva: Clas-Olav Slotte

– Kyllähän olen odottanut sitä päivää, että pääsee takaisin tänne. Oli varmaan kaksi ja puoli kuukautta välissä, ettei päässyt. Väliaika meni lenkkeillessä. Koiran kanssa kävin pitkiä lenkkejä. Salilla ei tullut käytyä. Ei sitä oikein osaa mennä muualle, kun on aina käynyt täällä, penkkipunnerruspäivällä viikkonsa aloittanutTimo Järvelä purki tuntojaan.

– Käyn yleensä neljä kertaa viikossa salilla: ennen kuin menen töihin. Täältä saa sopivasti virtaa työpäivään, kukkakaupassa työskentelevä Järvelä jatkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maastavetoa viereisessä huoneessa juntannutTuomas Leppisaari oli niin ikään mielissään.

– On tosi kivaa päästä taas treenaamaan tänne. Olen treenannut kotona ja Kampushallin lähellä, Leppisaari erittelee poikkeusolojen harjoitteluaan.

Liina Salin ja Tuomas Leppisaari treenasivat Kokkolan Urheilutalolla maanantaina aamupäivällä.
Liina Salin ja Tuomas Leppisaari treenasivat Kokkolan Urheilutalolla maanantaina aamupäivällä. Kuva: Clas-Olav Slotte

Ennen koronavirusaikaa Järvelä siis kävi nelisen kertaa viikossa salilla. Liikkeelle hän meinaa lähteä pikku hiljaa – ei oikopäätä samoihin harjoitusmääriin. Syy ei ole tartuntakammo ainakaan haastattelun perusteella.

– Meinaa aika painavalta tuntua rauta parin kuukauden jälkeen, Järvelä perustelee ja nauraa makeasti.

Kokkolan uimahallin Vesiveijarin allasosasto, pukeutumis- ja pesutilat sekä saunat avautuivat maanantaina aamukahdeksalta.

Vesiveijarin maauimala avautuu asiakkaille kesäkuun 15. päivänä. Palvelupäällikkö Mikael Ahlstrand kertoo, että ulkoaltaita on ryhdytty täyttämään.
Vesiveijarin maauimala avautuu asiakkaille kesäkuun 15. päivänä. Palvelupäällikkö Mikael Ahlstrand kertoo, että ulkoaltaita on ryhdytty täyttämään. Kuva: Clas-Olav Slotte

– Kun ovet avattiin, ensimmäisen puolen tunnin jälkeen sisällä oli jo viitisenkymmentä uimaria. Oli myös hienoa huomata, että kaikki sujui niin joustavasti. Ihmiset ovat hienosti sisäistäneet esimerkiksi turvavälien pitämisen, palvelupäällikköMikael Ahlstrand kertoo.

Ihmiset vaikuttivat Ahlstrandin silmin todella onnellisilta ja kiitollisilta päästessään pitemmän tauon jälkeen taas uimahalliin.

– Monelle se on ainoita liikuntaharrastuksia, ja osa on harrastanut uimista ja vesijuoksua säännöllisesti jo vuosien ellei jopa vuosikymmenten ajan. Uimahallin sulkeutuminen on selvästikin ollut useille heistä erittäin kova paikka.

Vesiveijarin siivousta on tehostettu ja hallin vuosihuollon yhteydessä on tehty tilojen perusteellinen puhdistus ja kuntokartoitus. Maauimalan altailta on ruvettu täyttämään, ja ulkoaltaat avataan uimareille kesäkuun 15. päivänä.

//2.6. kello 9.47 Muokattu otsikkoa.

Lue myös:

Kokkolan keskusta virkosi hiljaiselosta kahviloiden ja ravintoloiden avauduttua maanantaina: "Olemme jo pari päivää puhuneet, että heti mennään kahville kun vain saa"

Liikuntapaikkojen avautuminen maanantaina oli odotettu hetki monelle kuntoilijalle – Kokkolan urheilutalolle yli kahden kuukauden tauon jälkeen palannut Tuomas Leppisaari: "On tosi kivaa päästä taas treenaamaan tänne"

Kesäkuun alku muutti monta asiaa – Muun muassa ravintolat ja uimahallit avautuivat jälleen yleisölle, uusi tieliikennelaki astui voimaan

Fakta

Muista edelleen nämä asiat

Noudata yleisiä hygienia- ja kokoontumisohjeita.

Vältä turhia lähikontakteja ja muista 1–2 metrin turvavälit.

Älä tule julkisille paikoille, jos sinulla on sairauden oireita.

Muista oikea yskimis- ja käsihygienia, korona leviää erityisesti pisaratartuntana.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä