sunnuntai 5.7.2020 | 00:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keskipohjanmaan pääkirjoitus: Kulmunin ongelmana ei ole esiintymistaito vaan asiaosaaminen erittäin vaikeina aikoina

Tiina Ojutkangas
Ke 3.6.2020 klo 19:33 | päivitetty ke 20:57

Olen kuunnellut keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin puhetta ja esiintymistä ihan "livenä" muun muassa keskustan puoluevaltuuston kokouksessa ja tiedotustilaisuuksissa. Kulmunin ongelma ei ole itse esiintyminen vaan vakuuttaminen.

Valtiovarainministerin saama esiintymiskoulutus tuli julkisuuteen, kun Suomen Kuvalehti uutisoi, että ministeriöt maksoivat Kulmunin esiintymiskoulutuksesta lähes 50 000 euroa. Se on normaali-ihmisen vuosipalkka ja valtava summa rahaa. Moni muukin ministeri on saanut apua esiintymiseensä, mutta tuolla rahalla olisi voinut saada enemmän substanssiosaamista.

Keskiviikkoiltana Kulmuni ilmoitti maksavansa koulutuksen, mutta tämä päätös tuli pienimuotoisen kohun jälkeen.

Esiintymiseen panostaminen on fiksua, ettei asiaosaaminen jää huonon esiintymisen jalkoihin. Keskustan ja sen puheenjohtajan ongelma ei valitettavasti ratkea esiintymiskoulutuksella. Suomen taloustilannekin vaatii vakuuttavaa työtä, että koronan seuraukset selätetään. Asiaosaaminen ratkaisee.

Keskustan kierre ei ratkennut sillä, että Juha Sipilä luopui puheenjohtajuudesta. Kulmunin kuherruskuukausi loppui lyhyeen, kun Rinteen hallitus näki loppunsa ja erittäin suositun Sanna Marinin kausi alkoi.

On jopa kohtuuttoman vaikea tehtävä olla vaikeuksissa olevan puolueen uusi puheenjohtaja ja lähes pyytämättä ja yllättäen valtiovarainministeri. Tai olisihan ollut sekin vaihtoehto, että Kulmuni olisi pysynyt elinkeinoministerinä ja Mika Lintilä valtiovarainministerinä. On ymmärrettävää, että keskustan uusi puheenjohtaja halusi näyttää, ettei pelkää vaikeata salkkua. Muun muassa keskiviikkona tuntui siltä, että olisi kannattanut pelätä.

//Lisätty klo 20.55 tieto Kulmunin aikeesta maksaa koulutus.

Lue myös:

Keskustakonkarin neuvo koulutuskohussa vellovalle Katri Kulmunille: Pura kaikki asiaan liittyvä heti avoimesti ja rehellisesti

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »