maanantai 30.11.2020 | 22:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Seppo Luokkalan urheilukolumnissa surkutellaan Mestiksen otteluohjelmaa: Tuttuja poikia kaukalossa.

Su 22.11.2020 klo 16:49

Ihmeen pitkään, pari kuukautta varmaan, ehti peli pyöriä jääkiekon Mestiksessä ilman tartuntojen ja altistumisten tuomaa harmia. Päättyneellä viikolla korona vihdoin kouraisi jääkiekon toiseksi korkeinta sarjatasoakin.

Vielä tällä hetkellä näyttää Mestiksen sarjataulukko aivan asialliselta. Joukkueilla on pelattuna likimain sama määrä otteluita. Tilanne voi olla toinen joulun lähestyessä, kun KooVee ja pääkaupunkiseudun joukkueet joutuvat peruuttamaan ja siirtämään otteluitaan.

Toivottavasti Tampereen tapaus jää poikkeukseksi ja HUS:n alueella kevennetään määräyksiä jo muutaman viikon päästä.

Ja sitten asiasta toiseen. Väki on vähentynyt Mestiksen katsomoissa ihan samaan tapaan kuin Liigassakin. Yleisömääriksi ilmoitellaan nyt noin puolet siitä, mihin on näissä sarjoissa totuttu.

Liigassa syy on yksiselitteisesti korona. Ei haluta lähteä linkoamaan, eikä liioin istumaan tuntitolkulla vastenmielinen riepu naaman edessä.

Mestiksessä syyllisiä on kaksin kappalein. Tartuntoja vältellään yhtä lailla joka puolella ja kaiken urheilunkin parissa. Toinen merkittävä tekijä seurojen tulojen kaventumiseen on otteluohjelma, jonka Mestis itselleen rakensi.

Joukkueet tahkoavat melkein kolme kuukautta "välisarjoissa", jolloin joukkuenelikko tulee aivan liian tutuksi joukkueille ja erityisesti yleisölle. Hermes, RoKi, Hokki ja IPK kohtaavat toisensa melkeinpä viikottain.

Moinen systeemi ei voi lisätä mielenkiintoa sarjaan, vaan se vähentää sitä tuntuvasti. Hermes ja Hokki olivat lauantaina jo kuudetta kertaa samassa kaukalossa.

Ennen sarjan alkua Hermeksen pomot tuumivat, että katsojan pitäisi nähdä punaisten pelaamisen pääasiana. Siis ikäänkuin vastustaja olisi vain pakollinen kuriositeetti. Eihän se niin mene. Kotijoukkue on tärkein, mutta kyllä vastustajakin useimpia kiinnostaa.

Hermeksen otteluohjelma tuo tällä tietoa uuden vastustajan viereiseen pukukoppiin vasta 17. joulukuuta. Silloin TuTo Hockey piipahtaa Kaarlelankadulla. Kaiken varmuudeksi pelataan heti joulun välipäivinä paikalliskierrokset back to back -tyyliin. Eli Hermes ja RoKi kohtaavat tämän vuoden puolella toisensa vielä viisi kertaa!

Hyväähän päättäjät tietysti tarkoittivat merkillisen ohjelman laatiessaan. Hyvää ainakin etelän seuroja ajatellen, joiden ei nyt tarvitse kuluttaa vähiä rahojaan Rovaniemelle ajeluun.

Vaativaiseksi on kiekkoilun kuluttaja tullut, kun moisesta asiasta pitää purnata. Toista oli meno meikäläisen lapsuudessa rehdissä ja reippaassa urheilumaa DDR:ssä.

Siellähän Dynamo Berlin ja Dynamo Weisswasser pelasivat keskenään jääkiekon pääsarjaa parin kymmenen vuoden ajan. Pelikausi sisälsi yleensä 30 sarjakierrosta ja yksi asia oli varma: Dynamo voitti aina.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »