sunnuntai 24.1.2021 | 04:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Maakuntavaltuusto on puhunut: Jyrki Kaiponen jatkaa Keski-Pohjanmaan maakuntajohtajana – Rohmusi leijonanosan äänistä

Vili Ruuska
To 26.11.2020 klo 14:38 | päivitetty to 22:23

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Keski-Pohjanmaan maakuntajohtajana jatkaa Jyrki Kaiponen. Keski-Pohjanmaan liiton maakuntavaltuusto päätti asiasta torstai-iltana. Kaiponen sai 31 ääntä äänestyksessä.

Virkaa hakivat myös liitossa vuodesta 2011 työskennellyt kansainvälisten asioiden päällikkö Anne Sormunen, Kokkolan seurakuntayhtymän hallintojohtajaksikin ehdolla oleva Anne Jokela sekä espoolainen Hannele Rahkala. Sormuselle kertyi kolme ääntä, Jokelaa äänesti yksi.

Maakuntajohtajan valinnasta esitettiin lukuisia puheenvuoroja. Keskustelu jatkui pitkään.

Tiina Isotalus teki esityksen maakuntajohtajan valinnan palauttamisesta uuteen valmisteluun ja soveltuvuusarvion tekemistä. Hanna Cygnel ja Marlén Timonen kannattivat esitystä. Isotaluksen esitys kuitenkin hävisi äänin 32–3.

Keskipohjanmaan toimittaja Jouni Nikula oli paikalla seuraamassa maakuntajohtajan valintaa. Yhdeksältä salista kantautui tieto, että keskustelut on keskusteltu. Pidettiin lippuäänestys, jonka Kaiponen siis voitti saatuaan 31 ääntä.

Katso video valintatilaisuudesta:

Keski-Pohjanmaan maakuntahallitus esitti Kaiposta maakuntajohtajaksi. Kaiponen valittiin aiemmin maakuntajohtajaksi marraskuussa 2018. Hän tuli liiton muutosjohtajaksi toukokuussa 2018. Hän korvasi Jukka Ylikarjulan, joka oli irtisanoutunut aiemmin maakuntajohtajan paikalta.

Kaiposen johtamistavat ovat herättäneet keskustelua viime viikkoina. Keskustelu virisi Keskipohjanmaan jutusta, jossa liiton työntekijät kertoivat nimettömästi negatiivisista kokemuksistaan.

Jyrki Kaiponen on toiminut kaksi vuotta maakuntajohtajana.

//26.11. kello 20.50 Muokattu otsikkoa. Päivitetty juttua.

//26.11. kello 20.54 Muokattu otsikkoa.

//26.11. kello 21.02 Muokattu otsikkoa. Päivitetty juttua.

//26.11. kello 21.10 Muokattu otsikkoa. Päivitetty juttua.

//26.11. kello 21.14 Muokattu otsikkoa. Päivitetty juttua.

//26.11. kello 21.18 Muokattu otsikkoa. Päivitetty juttua.

Lisää aiheesta:

Jyrki Kaiponen selvääkin selvemmin luvuin Keski-Pohjanmaan maakuntajohtajaksi – Keskustelu maakuntavaltuuston kokouksessa oli hyvin latautunutta, vaikka nykyisen maakuntajohtajan tuki ei lopulta edes horjunut: "Kaiposen kehityskaari on todella kova"

Ratkaisun hetki lähenee – maakuntavaltuusto valitsee torstai-iltana maakuntajohtajan – vt. maakuntajohtaja Jyrki Kaiposen johtamisen ympärillä on riittänyt keskustelua, mutta hän on joka tapauksessa ylivoimainen suosikki

Keski-Pohjanmaan liiton työilmapiirissä on vielä paljon kehitettävää, kertovat työpaikkaselvitykset – Maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen: "Kehityskeskusteluissa saatu palaute henkilöstöltä ei tue tarkastuslautakunnan johtopäätöstä"

#

Kommentoi 7 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »