sunnuntai 24.1.2021 | 04:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan Energia lahjoitti kaupungin perustajalle katoksen pään päälle – Napakassa pakkasessa kuninkaan patsas valaistiin

Lahjoitus on yhtiön huomionosoitus 400 vuotta täyttäneelle Kokkolan kaupungille.

Minna Mustonen
Ke 13.1.2021 klo 19:51 | päivitetty ke 19:56

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkolan Energia Oy lahjoitti Kustaa II Adolfin patsaalle valaistun katoksen. Lahjoitus on yhtiön huomionosoitus 400 vuotta täyttäneelle Kokkolan kaupungille.

Valaistu katos otettiin käyttöön Englanninpuistossa keskiviikkona napakassa pakkasessa.

Kokkolan Energian toimitusjohtaja Mikko Rintamäki piti tilaisuudessa lahjoittajan puheenvuoron ja kaupunginjohtaja Stina Mattila otti lahjoituksen vastaan.

- Haluamme auttaa tuomaan Kokkolan historiaa näkyväksi ja siksi valitsimme patsaan valaistun katoksen Kokkolan Energian juhlavuoden lahjoituskohteeksi. Katoksen avulla puinen patsas säilyy komeana läpi vuosien ja valaistus tuo sen näkyville myös pimeään vuodenaikaan, sanoi Kokkolan Energia Oy:n toimitusjohtaja Mikko Rintamäki.

Sekä Kokkola että Uusikaarlepyy ovat kuningas Kustaa II Adolfin perustamia. Kokkolan Englanninpuistossa sijaitseva kuninkaan patsas paljastettiin yleisölle Kokkolan kaupungin 400-vuotisjuhlapäivänä 7.9.2020. Upean puisen patsaan on veistänyt kuvanveistäjä Ulla Haglund.

Valaistun katoksen suunnittelu ja toteutus oli kaupunkirakentamisen vastuualueen harteilla. Kokkolan Energia puolestaan vastasi työn ja materiaalien kustannuksista.

Katoksen avulla puinen patsas säilyy komeana läpi vuosien.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »