perjantai 5.3.2021 | 06:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Maija Kauhanen Tallarin vieraana suoratoistokonsertissa

Tiina Ruotsala
To 14.1.2021 klo 09:36

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kansanmusiikkiyhtye Tallari saa vieraakseen Maija Kauhasen toiseen kausikonserttiinsa Tiloja ja tarinoita. Konsertti toteutetaan jälleen ilmaisena suoratoistona Tallarin Youtube-kanavalla tulevan viikon torstaina.

Monipuolinen muusikko Maija Kauhanen on kiertänyt viime vuodet maailmaa yhden naisen yhtyeellään, jossa hän yhdistää samanaikaisesti soitetut kanteleen, lyömäsoittimet sekä laulun. Hänen ensimmäinen soololevynsä Raivopyörä palkittiin Etno-Emmalla kolme vuotta sitten. Lisäksi hän vaikuttaa kanteleensoittajana ja laulajana monissa yhtyeissä, kuten maailmalla huomiota herättäneessä Okra Playgroundissa. Hän on myös tehnyt yhteistöitä yli genrerajojen eri artistien kanssa niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Maija Kauhanen valmistui Sibelius-Akatemiasta 2015. Ponnahduslautana kansanmusiikin ammattiopintoihin ja ammattiuralle oli Ala-Könni-opistossa Kaustisella vietetty lukuvuosi 2005–2006, joka kartutti hänen musiikillista kokemusmaailmaansa aina legendaarisen Kaustisen torviseitsikon rivejä myöten.

Konsertissa Kauhanen ja Tallari yhdistävät multi-instrumentalistiset kykynsä ja esittävät sekä tätä konserttia varten sovitettua uutta materiaalia että Kauhasen aiempaa musiikkia niin soolotuotannosta kuin hänen monien yhtyeidensä tuotannosta. Tallarin kokoonpanossa soittavat Katri Haukilahti, Arto Järvelä, Esko Järvelä ja Sampo Korva.

Tiloja ja tarinoita suoratoistona to 21.1. klo 19

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »