perjantai 5.3.2021 | 06:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Kokkolalainen Arppa ehdokkaana YleX-läpimurtolistauksessa – Myös yleisö voi äänestää tammikuun loppuun mennessä omaa suosikkiaan

Tiina Ruotsala
To 14.1.2021 klo 11:36

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkolalainen laulaja ja lauluntekijä Arppa eli Aaro Airola on mukana YleX Läpimurto 2021 -listalla. YleX Läpimurto on YleX:n asiantuntijaraadin laatima lista artisteista, jotka tulevat tekemään läpimurtonsa vuonna 2021. Kärkiviisikko ja kuulijoiden suosikki julkistetaan tammikuun lopussa.

Arppa julkaisi ensimmäisen albuminsa Laavalamppuja viime kesänä elokuussa. Sen tuottaja on Väinö Karjalainen. IndiemusiikkiinsaArppa on saanut vaikutteita muun muassa neosoulista ja maailmanmusiikista.

Levy sai ilmestyttyään suitsutusta. Kokkolalaislaulajan yhtyeessä vaikuttavat muusikot Ville-Veikko Airaniemi, Antti Ahoniemi sekä Okko Saastamoinen, joista viimeksi mainittu on syntyjään Haapavedeltä. Laavalamppuja on saanut lukuisat noteeraukset kotimaisissa radioissa, ja Helsingin keikka Korjaamon Vaunusalissa syksyllä 2020 oli loppuunmyyty.

Arpan seuraava keikka on sovittu Ateneum-klubille. Ateneum Bistrossa pitäisi soida 17. helmikuuta.

Johanna Kustannus julkaisee artistilta uutta musiikkia vuoden 2021 aikana.

YleX Läpimurto 2021 -artistit ovat Arpan lisäksi Aina, Aksel Kankaanranta, Ani, Ellis, Eme, Hassan Maikal, Helena Routa, Heviteemu, Ilon, Ina, Lili & Luna, Pyrythekid, Rosita Luu, Runo, Shrty, Skii6, The SecondLevel, Triple M ja VinceVigo.

Viime vuonna YleX Läpimurron yleisöäänestyksen voitti Ahti. Kärkiviisikon muodostivat Behm, Lauri Haav, Luukas Oja, Sara Siipola ja Yeboyah.

Artisteihin voi tutustua YleX:n nettisivuilla, ja äänestää voi vain kerran omaa suosikkiaan. Äänestys päättyy sunnuntaina 24. tammikuuta kello 23.59.

Raadin valitsema kärkiviisikko sekä yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan tammikuun viimeisellä viikolla.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »