tiistai 9.8.2022 | 07:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Minna Mustosen kolumni: Kokkolan päättäjät hoi, miten meni omasta mielestä?

Ma 1.2.2021 klo 06:30 | päivitetty ma 07:42

Kokkolan kaupunginhallituksen päätös korottaa luottamushenkilöiden palkkioita kuluvalle vuodelle sai kulmakarvat kohoamaan aika useassa kahvipöydässä.

Eihän siitä ole kahta puhetta tuleeko kunnan luottamushenkilöille maksaa kokouspalkkioita ja ansionmenetyksiä: totta kai pitää maksaa.

Selvää on myös se, että kukaan ei tuota vastuullista hommaa tee tienestimielessä.

Se mikä on vähintään arveluttavaa ja jopa hävytöntä on omien palkkionkorotusten ajankohta. Nimittäin samanaikaisesti Kokkolan kaupunki aikoi säästää 2 500 000 euroa kaupungin henkilöstöltä.

Se toteutetaanko henkilöstösäästöt vai ei lomauttamalla väkeä tai sitten hylätäänkö lomautukset ja lainoitetaan säästötarve selviää lähiaikoina.

Luottamushenkilöiden palkkoihin ja kokouspalkkioihin on kuluvalle vuodelle budjetoitu 443 500 euroa.

Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattila oli esityksen luottamushenkilöiden palkkioiden korotuksesta tehnyt. Kaupunginhallituksen jäsen Janne Jukkola (kok.) teki puolestaan kokouksessa esityksen, että palkkiot pidettäisiin ennallaan nykyisessä 120 eurossa. Koska oli olemassa kaksi erilaista päätösesitystä niin asiasta äänestettiin. Äänestyksessä Jukkolan esityksen kannalla olivat viisi jäsentä yli puoluerajojen. Palkkiot olisivat halunneet pitää ennallaan Stefan Anderson (r.), Raimo Hentelä (sd.), Janne Jukkola (kok.) Anne Peltomaa (kd.) ja Vesa Pohjola (vas.)

Korotuksista kiinni pitivät puolestaan Reino Herlevi (kesk.), Johanna Paloranta (kesk.), Riitta Rahkola (kesk.), Mauri Salo (kd.), Timo Sillanpää (ps.), ja Marlén Timonen (r.).

Näin ollen täpärän äänestyksen voitti esitys nostaa luottamushenkilöiden palkkioita äänin 6-5.

Elämme kuntavaalikevättä, saattaa olla aiheellista aprikoida, että onko vaalihumua ilmassa kun halutaan jättää palkkiot korottamatta. Ykskantaan kuntapoliitikot sanovat, ettei siitä ole kyse, vaan pelkästään inhimillisyydestä ja halusta puhaltaa yhteiseen säästöhiileen kaupungin henkilöstön kanssa.

Oli kyse mistä hyvänsä, niin melkoiselta ylimielisyydeltä tuntuisi se, että opettajia, varhaiskasvatuksen väkeä, kiinteistönhoitajia ja siivoojia oltaisiin edes aikeissa lomauttaa, kun samanaikaisesti luottamushenkilöiden palkkoja nostettaisiin.

Ihan relevantti kysymys lienee: Miten meni noin niin kuin omasta mielestä?

Täpärän äänestyksen voitti esitys nostaa luottamushenkilöiden palkkioita

#

Kommentoi 6 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »