perjantai 5.3.2021 | 05:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Mielipide: Viisaita linjauksia ja hyviä päätöksiä

Ma 22.2.2021 klo 19:00

Keskipohjanmaalehden sunnuntain (20.2.) pääkirjoituksessa Antti Savela kirjoittaa: ”Kokkolassa sijaitseva suurteollisuusalue eli KIP on hyvä esimerkki kaupungin ja elinkeinoelämän yhteistyöstä”.

Savelan tekstiin on helppo yhtyä. Kokkolan kaupungin viisas suhtautuminen vuosien varrella päätösvaltansa puitteissa Kokkolan suurteollisuuden toimintaedellytysten turvaamiseen ansaitsee tulla huomatuksi myös näinä päivinä. Savelan kirjoitus ja vielä pääkirjoitustasolla edustaa ansaittua palautetta hyvin tehdystä työstä niin menneiden vuosien virkamiesjohdolle kuin poliittisille päätöksentekijöille.

Kokkolan ja laajasti myös maakunnan ihmisten työllisyyden ja hyvinvoinnin kannalta erittäin tärkeä Kokkolan suurteollisuuskeskittymä on turvannut myös kuntien verotuloja hyvän työllisyyden kautta ja aivan erityisesti taantumien aikana, sillä eipä ole Ykspihlajan suunnalta ollut otsikoissa lomautus- tai irtisanomisilmoituksia edes korona-aikana. Toimittaja Savelan ansiokas pääkirjoitus muistuttaa hyvällä tavalla, että päätöksillä on seurauksensa ja tässä tapauksessa Kokkolan päättäjien järkevät päätökset ovat osaltaan olleet ja ovat edelleen tukemassa teollisuuden toimintaedellytyksiä ja hyvinvoinnin tuottamista alueen ihmisille ja vientituloja koko Suomelle.

Kokkolassa ylin viranhaltijakunta on viime vuosina vaihtunut ja kohta kuntavaalien jälkeen uusitaan myös ylimmän poliittisen johdon nimilistaa. Toivottavasti menneiden vuosien päättäjien ansiokas toiminta elinkeinoelämän suuntaan kannustaa myös teitä uusia päättäjiä vähintään yhtä hyviin linjauksiin. Päätöksillä on seurauksensa!

Matti Koivisto

Kokkola

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »