sunnuntai 25.7.2021 | 06:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soiten alue siirtyy koronavirusepidemian perustasolle: Osa suosituksista säilyy ennallaan - lue keskeisimmät ohjeet

Onni Puutio
Ke 16.6.2021 klo 10:40 | päivitetty ke 11:45

Keski-Pohjanmaan alueellinen koronatyöryhmä on linjannut, että alue siirtyy epidemian perustasolle. Samalla päätettiin, että perustasosta huolimatta alueen koronasuositukset jatkuvat ennallaan ensi viikon keskiviikkoon asti. Alueella on edelleen voimassa kokoontumissuositukset varotoimena 23.6.2021 saakka.

Soiten alueen koronavirustilanne on rauhallinen. 14 vuorokauden aikana alueella on todettu yhteensä 6 koronavirustartuntaa ja alueellinen ilmaantuvuusluku on 7,7 / 100 000 asukasta. Koronavirustesteistä 0,1 % on positiivisia. Viimeisin positiivinen koronavirustartunta todettiin viime viikon tiistaina 8.6.2021. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on hoidossa yksi koronaviruspotilas.

Viranomaisryhmän päätöksellä Soiten alue siirtyy koronavirusepidemian perustasolle. Varotoimena alueella on edelleen voimassa suosituksia koronavirusepidemian varalta.

Keskeisiä suosituksia ovat mm. seuraavat:

Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi sisätiloissa (suositus ennallaan)

Ulkona yksityistilaisuuksien kokoontumissuositus max. 50 henkilöä (aiempi suositus oli 20 hlöä)

Aikuisten harrastustoiminta sisätiloissa sallitaan max. 10 henkilön ryhmissä ja ulkotiloissa max. 50 henkilön ryhmissä (muutos ulkotilojen ryhmäkokoon, joka oli aiemmin 20 hlöä)

Lasten ja nuorten ryhmätoiminta sisätiloissa sallitaan max. 20 henkilön ryhmissä ja ulkotiloissa max. 50 henkilön ryhmissä (suositus ennallaan)

Suositus kontaktilajien harjoittelutauosta purettiin.

Alueen kasvomaskisuositus säilyy ennallaan.

Tarpeetonta matkustamista ulkomaille suositellaan edelleen välttämään.

Alueelliset suositukset ovat voimassa 23.6.2021 saakka. Aluehallintoviraston päätös alueen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kokoontumisrajoituksista on voimassa 22.6.2021 saakka. Kaikki alueelliset koronavirustilanteen määräykset ja suositukset listataan Soiten koronasivustolla. Sivustolta löytyy myös ohje tapahtumajärjestäjille.

Edelleen on tärkeää noudattaa koronaviruksen torjuntaan liittyviä hygieniaohjeistuksia sekä alueellisia suosituksia. Koronarokotusten edistyminen auttaa hillitsemään koronavirustartuntojen leviämistä ja mahdollistaa siirtymisen kohti normaalimpaa elämää. Soiten alueella kaikki yli 16-vuotiaat voivat saada koronavirusrokotteen.

Alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 23.6.2021 arvioimaan alueellista koronavirustilannetta ja suosituksia. Mikäli alueellinen koronatilanne säilyy rauhallisena, voidaan ennen juhannusta mahdollisesti keventää alueellisia suosituksia.

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »