Paikallisuutiset

Tiesitkö tämän Alavieskasta? Taika ja Ali Koutonen pyörittävät huoltoasemaa, jolla huolletaan Saabeja ympäri Suomen – Leena Kyllönen tekee sisustuksia hotelleihin ja perusti erikoisen pop up -myymälän Alavieskaan

Alavieskassa toimii omaperäinen vetovoima-hanke, jossa tehdään porukalla Alavieskasta parempi paikka elää ja asua. Katso videolta, mitä leppäkerttu tekee Alavieska-bingossa

Alavieskaan perustetaan uusia, kiinnostavia yrityksiä. Moni niistä on mukana Alavieskan vetovoima -hankkeessa, jota toteuttaa Alavieskan yrittäjät ry. Videolla projektipäällikkö Helinä Koskela kertoo Alavieska-bingosta, joka on herättänyt kiinnostusta myös muilla paikkakunnilla:

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Yksi uusista yrityksistä on kesällä toimintansa aloittanut uusi huoltoasema Alavieskan SEO, joka työllistää Alavieskassa jo 12 työntekijää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

AlavieskalaisillaAli ja TaikaKoutosella on vahva huoltoasematausta. Taika Koutonen oli ensin kesätöissä ja sitten viisi, kuusi vuotta töissä isänsä omistamalla huoltoasemalla. Ali Koutonen on ollut huoltoasemien lisäksi töissä autokorjaamoissa.

Kesällä Koutoset ostivat huoltoaseman kiinteistön Taika Koutosen isältä ja perustivat uuden yrityksen. Kolmantena osakkaana on pitkäaikainen ystävä Jarno Väistö Oulusta.

Ali Koutosen autoharrastuksen vuoksi Suomen saabistit tuntevat huoltoaseman ja he tuovat autojaan Alavieskaan korjattavaksi ja huoltoon. Huoltoasema, jonka yhteydessä on autokorjaamo ja fiksaamo, saa autoharrastajan suorastaan liikuttumaan.

– On se ihmeellistä, että löytyy oikea huoltoasema, josta löytyy palvelut, jotka ennen olivat joka paikassa, Ali Koutonen siteeraa erästä asiakasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ali Koutonen toimii huoltoaseman toimitusjohtajana ja joka paikan höylänä. Korjaamoon tulleeseen Saabiin tehdään moottorinvaihto.
Ali Koutonen toimii huoltoaseman toimitusjohtajana ja joka paikan höylänä. Korjaamoon tulleeseen Saabiin tehdään moottorinvaihto. Kuva: Clas-Olav Slotte

Koutosilla on vahva näkemys liikeideasta.

– Kunnon huoltoasema, josta löytyy kaikki palvelut. Panostamme palvelussa laatuun ja se tavara, mitä myymme, on laadukasta, Ali Koutonen sanoo.

Huoltoasemalla myydään ammattilaistason autonhuoltotarvikkeita ja myös muut tarvikkeet kuten öljyt ovat laatutavaraa. Motellin puolella pyritään hotelli-tasoiseen majoitukseen ja aamupalaan. Yöpymistilaa on myös tarkoitus remontoida lisää.

– Viime kesänä oli aivan täyttä. Ei ollut montaa sellaista yötä, että huoneet olivat tyhjinä, Taika Koutonen sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Huoltoasemalta saa nykyään myös ruokaa, sillä Koutoset ostivat paikallisen grillin keittiötä ja ruokalistaa myöten. Grillin entinen omistaja työskentelee nyt heidän palveluksessaan.

Polttoainetta huoltoasema ei myy itse vaan se vuokraa mittarit SEO:lle.

Alavieskalaisten huoltoasemayrittäjien Taika ja Ali Koutosen kuopuksen nimeksi tulee Morris.
Alavieskalaisten huoltoasemayrittäjien Taika ja Ali Koutosen kuopuksen nimeksi tulee Morris. Kuva: Clas-Olav Slotte

Huoltoasemalla kasvaa nyt jo neljäs sukupolvi, sillä Koutosilla on kahden vuoden ikäinen Mila-tytär ja kahden kuukauden ikäinen poikavauva, jonka nimeksi tulee Morris. Vanhemmat nimittävät häntä jo toimitusjohtajaksi.

Uusi huoltoasema sijaitsee paikalla, jonne Taika Koutosen isoisä perusti huoltoaseman yli 50 vuotta sitten. Taika Koutonen on ollut huoltoasemalla töissä kesätöistä lähtien.

– Se vaan tuntuu omalta jutulta. Ei osaa kuvitella että tekisi muuta työtä. Tämä on toinen koti, hän sanoo.

Sisustussuunnittelija Leena Kyllösen varastosta löytyy myös huikeat juhlakengät. Kyllönen perusti väliaikaisen liikkeen Alavieskaan projektipäällikkö Helena Koskelan kannustamana.
Sisustussuunnittelija Leena Kyllösen varastosta löytyy myös huikeat juhlakengät. Kyllönen perusti väliaikaisen liikkeen Alavieskaan projektipäällikkö Helena Koskelan kannustamana. Kuva: Clas-Olav Slotte

Alavieskassa yrittäjän on hyvä osata tehdä monenlaista työtä. SisustussuunnittelijaLeena Kyllösellä on Villa Ruusa -niminen yritys, jossa hän tekee sisustussuunnittelua yksityisiin koteihin, yrityksiin sekä julkisiin tiloihin.

Vaikka Kyllönen on asunut kauan Alavieskassa, kaikki eivät omalla paikkakunnallakaan tietäneet hänen olevan yrittäjä. Sisustus- ja somistustöistä hänellä on jäänyt varastoon paljon laadukasta sisustus- ja tekstiilitavaraa, jolle voisi olla kiinnostuneita ostajia.

Rohkaisijana liikkeen perustamiseen toimi Alavieskan vetovoima -hanke. Syyskuussa Kyllönen avasi Alavieskaan pop up / second hand -myymälän, joka on avoinna muutaman kuukauden ajan.

– Liike on avoinna torstaista lauantaihin, mutta minuun voi ottaa yhteyttä myös muina aikoina, Kyllönen rohkaisee.

Joulukuussa alavieskalaiset naiset tempaisevat Alavieskan Virillä järjestettävillä Hetki itselle -messuilla, joiden pöytävuokrat menevät hyväntekeväisyyteen.

Projektipäällikkö Helinä Koskela ja Alavieskan Yrittäjien puheenjohtaja Paula Tuura esittelevät Alavieskan vetovoima -hanketta Lissun baarissa.
Projektipäällikkö Helinä Koskela ja Alavieskan Yrittäjien puheenjohtaja Paula Tuura esittelevät Alavieskan vetovoima -hanketta Lissun baarissa. Kuva: Clas-Olav Slotte
Fakta

Vahvaa yrittäjähenkeä

Alavieskaan perustetaan viidestä kymmeneen uutta yritystä vuodessa.

Lisäksi tehdään sukupolven vaihdoksia tai yrityksiä myydään uusille omistajille.

Suurin osa yrityksistä on pieniä yrityksiä. Suuri osa on 1–3 työntekijän tai alle 10 työntekijän yrityksiä.

Yrittäjiä on noin sata, joista noin puolet on Alavieskan Yrittäjien jäseniä.

Korona-aika iski Alavieskassa palvelualan yrityksiin mutta vastaavasti rakennus- ja metsäalalla töitä on ollut aikaisempaa enemmän.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä