maanantai 23.5.2022 | 04:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Aluevaaliehdokkaan mielipide: Aluevaalien loppukiri alkaa

La 22.1.2022 klo 15:15

Aluevaalit 2022

Tässä kirjoituksessa en aio puuttua sairaanhoidon, palo- ja pelastuksen tai hallinnon asioihin. Nämä asiat on jo useammalta taholta kaluttu ja lupauksia jaeltu. Nähtäväksi jää miten tai kenen lupaukset sitten pitävät vaalien jälkeenkin.

Itse olen pannut merkille ettei juurikaan ole puhuttu puhtaanapidon tai ruokahuollon palveluista ja niiden tärkeydestä. Sotessa tämä asia koskee satoja työntekijöitä. Ei siis mikään vähäpätöinen asia todellakaan. Kuinka moni on tullut ajatelleeksi, ettei terveydenhoitoa voi olla ilman ammattitaitoista puhtaanapitojärjestelmää?

Kilpailuttaminen on päivän sana. Onko se tae laadusta? Itse arvioisin kokonaisuutta ja kuuntelisin työntekijöitä. He ovat kuitenkin niitä osaajia enemmän kuin kukaan muu.

Ruokahuoltoon pätee samat asiat. Moni ei edes tiennyt näidenkin kuuluvan soteen. Arvostus näitäkin aloja kohtaan tulisi olla korkealla. Yksikään näitä töitä tekevä ihminen ei ole "vaan".

Itse työskentelen sekä puhtaanapito- sekä ruokalatyöntekijänä eli kokemusta löytyy. Näidenkään alojen palkkaus ei ole kohdillaan työn raskauteen ja kiireeseen nähden.

Sunnuntaina on vielä mahdollisuus vaikuttaa ketä valtuustoon valitaan. Itse toivon, että mahdollisimman monen alan osaajia jotka pystyvät tekemään yhteistyötä yli puoluerajojen.

Vaalien jälkeen, mikäli saan valtakirjan, tulen ehdottomasti olemaan näiden alojen toimijoihin henkilökohtaisesti yhteydessä ja kuuntelen herkällä korvalla mielipiteitä ja tietoja mitä heillä on kerrottavanaan. Toki myös muihin soteen liittyviin tahoihin.

Se on lupaus, mitä ei vaalien jälkeen rikota.

Sari Vuolle,

aluevaaliehdokas (ps.),

Kokkola

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »