sunnuntai 22.5.2022 | 04:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Kokkolan Energiat - yhtiöiden toimitusjohtaja Mikko Rintamäki: Ystävällinen vastine ja kiitos Raija Pelttarille

Pe 28.1.2022 klo 15:15

Raija, nostit esiin tärkeän sähköä käyttävien ihmisten ja meidän energiayhtiöidenkin huolen. Sähkön hinta on ollut poikkeuksellisen korkea, joulukuussa suorastaan hurja. Hinnoille löytyy peruste, mutta se ei pienennä markkinasopimuksella ostavien joulukuun sähkölaskua. Kova hinta iskee myös meihin. Yhtiöillä on keinot suojautua hintamuutoksia vastaan, mutta nekään eivät anna kattavaa suojaa hintapiikkejä vastaan. Ja kun kustannukset nousevat, se tarkoittaa myös hintojen nousua.

Olemme joutuneet lähettämään asiakkaille hinnankorotuskirjeitä niin sähkössä, kaukolämmössä kuin sähkön siirrossakin. Olemme vetäneet sähkötuotteita pois myynnistä. Lopputalvien sähkön hinta on korkea. Polttoainekustannukset nostavat kaukolämmön hintaa, isot investoinnit sähköverkkoon näkyvät siirron hinnassa. Onneksi sähkön markkinahinnat näyttävät tasaantuvan ensi vuotta lähestyttäessä.

Vuoden 2020 hyvin edulliset sähkön hinnat houkuttelivat paljon sähkön käyttäjiä markkinahintaisiin sähkösopimuksiin. Ilo jäi lyhyeksi, sillä viime kuukaudet sähkön hinta on ollut varsin korkealla. Valtaosa lienee vaihtanut markkinasopimuksensa perinteisiin kiinteähintaisiin. Tämä onnisuu ainakin Kokkolan Energian asiakkailla.

Halpaa sähköä en voi luvata, mutta siedettävää ja vakaata hintaa, jopa kolme vuotta eteenpäin.

Asiakaspalvelumme avautuu Kallentorilla kunhan korona hellittää. Palvelemme, eikä tarvitse seisoa viimassa.

Mikko Rintamäki,

toimitusjohtaja,

Kokkolan Energia – yhtiöt

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »