lauantai 2.7.2022 | 23:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Piirteletkö samalla, kun kuuntelet? – Tiina Ojutkangas kirjoittaa kyselytunnin piirtelygatesta

Tiina Ojutkangas
Su 22.5.2022 klo 10:00

Pienimuotoinen kohu saatiin aikaan, kun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson piirteli eduskunnan kyselytunnin aikana vihkoonsa aiemmin viikolla sen sijasta, että olisi tyytynyt pelkästään kuuntelemaan kansanedustajien kysymyksiä ja ministereiden vastauksia. Opetusministeri sai negatiivisen palautevyöryn. Ilmeisesti syntyi käsitys, että piirrellessään neliöitä paperiin, Andersson ei keskittynyt kyselytuntiin.

Voi herran pieksut sentään. Aika moni meistä piirtelee kuunnellessaan tai opiskellessaan. Tuntuu kuin yhdistelmä, että samalla piirtää ja kirjoittaa, kun kuuntelee, auttaa keskittymään ja painamaan mieleen asioita. Itse teen muistiinpanoja silloinkin, kun en suoranaisesti aio käyttää niitä mihinkään. Pystyn ranskalaisin viivoin hahmottamaan ja muistamaan paremmin. Jokunen kuviokin tulee herkästi piirrettyä.

Li Andersson julkaisi Facebookissa kuvan pahennusta herättäneistä piirroksista ja selitti toimintatapaansa. "Nämä neliöt ovat herättäneet suuren raivon. Piirsin ne vihkooni kyselytunnilla kun kuuntelin kollegojen vastauksia. Piirtelen usein kuvioita kokousten aikana, koska se helpottaa keskittymistäni."

Anderssonille alkoi tulvia positiivista palautetta ja moni jakoi kokemuksensa samoista puuhista.

No onko tämä nyt iso asia suuntaan tai toiseen? Ei ole. Tuli vain mieleen, miten hyvin meillä lopulta asiat ovat, jos ministerin piirtelystä syntyy moinen negatiivinen palautevyöry.

Muuten olen joskus itsekin ajatellut, että eduskunnan kyselytunnilla ministerit näyttävät hiukan poissaolevilta. Ehkä kehonkieleen voisi kiinnittää huomiota esimerkiksi näyttämällä virkeältä, kiinnostuneelta ja siltä, että vaikka asiat ovat (näinä aikoina) vakavia, mutta toivoa paremmastakin on syytä pitää yllä.

#

Kommentoi 3 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »