lauantai 20.8.2022 | 02:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Merisärkän kesäteatterissa Kalajoella esitetään heinäkuussa Juice-musikaalia

Anni Saari
Ti 5.7.2022 klo 16:15

Kalajoen hiekkasärkillä Viihdekeskus Merisärkässä toimiva Merisärkän kesäteatteri tuo keskiviikkona 6.7. ensi-iltaan Juice Leskisen elämästä kertovan Viidestoista Yö -musikaalin.

Juhani ”Juice” Leskinen (1950-2006) oli laulaja ja lauluntekijä, sanoittaja ja kirjailija, jota pidetään yhtenä suomalaisen rockin isähahmoista ja Manserockin luojista.

Juice Leskinen oli kotoisin pieneltä teollisuuspaikkakunnalta Juankoskelta Pohjois-Savosta. Opiskellessaan Tampereen kieli-instituutissa hän tapasi Mikko Alatalon ja Harri Rinteen, joiden kanssa perusti opiskelijapiireissä nopeasti jalansijan saaneen Coitus Int -yhtyeen.

Juice oli ahkera säveltäjä ja sanoittaja, ja jo 25-vuotiaana hän lukeutui tunnetuimpiin suomalaisiin rock-laulajiin. Juicen yhtyeet vaihtuivat usein vuosien saatossa, mutta tunnetuimpina voidaan pitää Juice Leskinen Slamia ja Juice Leskinen Grand Slamia.

Juice oli taiteilijapersoona, joka eli boheemia taiteilijaelämää. Hänen elämäänsä kuuluivat monet syvät rakkaudet, niiden päättymiset ja runsas alkoholinkäyttö.

Musikaalissa tehdään aikamatka Juicen ja hänen ystäviensä maailmaan. Juicea esittää muusikko Matti Mikkonen alias Matthau Mikojan, joka on luonut uraa Bloodpit-yhtyeen keulakuvana sekä omalla soolobändillään.

Juicen suurimpien klassikoiden lisäksi musikaalissa kuullaan Mikko Alatalon tuotantoa sekä Manserockin parhaita paloja. Mikko Alataloa esittää Erik Kraemer. Musikaalissa kuullaan nimikappaleen lisäksi muun muassa Rakkauden haudalla, Syksyn Sävel, Marilyn, Mä maalaispoika oon, Musta aurinko nousee ja Pidetään ikävää.

Viidestoista yö -musikaalin esityksiä on Kalajoella 30.7. saakka.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »