tiistai 9.8.2022 | 19:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoen metsäpaloa koskevista rikossyytteistä annetaan ratkaisu tänään – syyttäjän mukaan palo sai alkunsa tupakoinnista

Viimekesäisessä palossa tuhoutui yli 200 hehtaaria metsää.

STT\, Henrietta Nyberg
Ke 6.7.2022 klo 07:10

Oulun käräjäoikeus antaa tänään keskiviikkona ratkaisunsa Kalajoen metsäpaloa koskevista rikossyytteistä. Syyttäjän mukaan viimekesäinen metsäpalo sai alkunsa tupakoinnista.

Yhtä ihmistä on syytetty yleisvaaran tuottamuksesta tai vaihtoehtoisesti varomattomasta käsittelystä. Syyttäjän mukaan kyse ei ole ollut tahallisesta toiminnasta vaan huolimattomuudesta.

– Työmaalla työtehtävissä ollessaan tupakoinut kuivassa maastossa/nevalla seurauksin, että (syytetyn) maastoon jättämästä palavasta savukkeesta on aiheutunut voimakas tulipalo, minkä seurauksena on palanut yhteensä 227 hehtaaria metsää aiheuttaen metsän omistajille eli asianomistajille taloudellista vahinkoa, kirjoitti syyttäjä haastehakemuksessaan.

Syyttäjä on vaatinut syytettynä olevalle miehelle "lyhyehköä" ehdollista vankeusrangaistusta tai "tuntuvaa" sakkorangaistusta.

Syytetty on kiistänyt syytteen. Myös syytetyn työnantaja katsoo, että metsäpalo ei johtunut työntekijän huolimattomuudesta.

Metsäpalo alkoi Kalajoen Rautiossa sijaitsevalta Mutkalammin tuulipuiston työmaalta heinäkuussa 2021. Meneillään oli tien rakentaminen suon reunalla sijaitsevaan tuulipuistoon. Syytetty työskenteli työmaalla.

Metsäpaloa edelsi pitkä helle- ja kuivuuskausi. Kukaan ei loukkaantunut palossa, mutta se aiheutti suuret taloudelliset vahingot.

Metsäpalo oli yksi suurimmista Suomessa viime vuosikymmeninä. Pelastuslaitos sammutti paloa kahden viikon ajan.

Lue lisää:

Tuomio Raution maastopalosta annetaan heinäkuussa – Syttymisalueelta ei ole löydetty todisteita savukkeesta tai sikarista, mutta arvion mukaan palo syttyi ihmisen toiminnan vuoksi

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »