Ihmiset 

Kun Pyhimys-Volvon suunnittelija istui etupenkille, auton omistaja Vesa Koskinen tiesi, ettei hetki unohdu – Ajattomuus ja kestävyys kiehtovat Volvo-harrastajia – Saabistit kokoontuvat Kalajoelle viikonloppuna

P1800-mallin suunnitellut Pelle Petterson istui pitkään Koskisen autossa juttelemassa kaksi vuotta sitten. – Näitä autoja on helppo harrastaa. Varaosia saa edelleen hyvin, ja porukka on mukavaa, kertoo Volvo-harrastajien kesän ajotapahtumaan suunnannut Jani Leinokin.

Vesa Koskisen Pyhimys-Volvon etupenkillä on istunut auton luonut ruotsalainen Pelle Petterson. Koskisen auto on yli 60-vuotias. Petterson täyttää 90 vuotta 31. heinäkuuta.
Vesa Koskisen Pyhimys-Volvon etupenkillä on istunut auton luonut ruotsalainen Pelle Petterson. Koskisen auto on yli 60-vuotias. Petterson täyttää 90 vuotta 31. heinäkuuta. Kuva: Kari Pitkänen

Yksi automerkki voi viedä miehen ja miksei naisenkin kokonaan mukaansa. Näin on käynyt ikaalislaiselleVesa Koskiselle.

– Kotona on 13 Volvoa, joista museorekisterissä on viisi. Minulta puuttuu myyntigeeni, joten autoja on kertynyt. Volvot ovat meille perheenjäseniä, ja kaikilla on nimetkin.

Yksi Koski

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä