keskiviikko 8.2.2023 | 19:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
RTV

TV-viikon valinta: Romy Schneider ja Alain Delon yhdessä

Hannu Björkbacka
La 22.10.2022 klo 10:30

★★★★

Vaarallinen loma.

Ohjaus Jacques Deray, 1969

Yle Teema la 22.10. klo 21.00/Areena

Aikansa vetovoimaisimmat tähdet olivat parikymppisinä rakastavaisia. Romy Schneider ja Alain Delon esiintyivät kuudessa filmissä yhdessä. Romanssi kesti viisi vuotta. Vaarallisen romanssin (La piscine) Mariannea ja Jean-Paulia näytellessä pari oli ystäviä.

Nyt nähdään restauroitu versio täydessä kahden tunnin pituudessaan. Ensi-illassa oli vartti leikattu meilläkin pois muutaman alastonkohtauksen tähden. Saint Tropez on auringon kyllästämä ja tähdet hehkeimmillään. Fotogeenisuuden täydentää nuori Jane Birkin Pénélopena. Tyttö lukee altaalla Elisabeth Ferrarsin dekkaria Murha muuttaa taloon. Sen juonta mukaillen mustasukkaisuus sotkee Mariannen ja Jean-Paulin kuviot. Joku hukkuu uima-altaaseen.

Vaarallisessa lomassa intohimo on sattumanvaraista. Pénélope leikkii leivänmurusilla. Kumman valitsisi? Vuotta myöhemmin Buñuelin filmissä Tristana esittää saman kysymyksen pähkäillessään kahden herneen välillä.

Luca Guadagnino ohjasi uusversion A Bigger Splash (2015). Yhteyksiä löytyy myös François Ozonin Swimming Pooliin (2003).

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »