keskiviikko 8.2.2023 | 19:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
RTV

Keskipohjanmaan TV-viikon valinta: Brightonin 1950-luvun Brokeback Mountain

Pe 25.11.2022 klo 10:30

★ ★ ★

My Policeman. Ohjaus Michael Grandage, 2022 Prime Video

Brokeback Mountainissa (2005) vain näyttelijä Michelle Williams oli naisen puolella ja esitti hylätyn, haavoitetun vaimon järkytyksen pettymyksestä raivoon. My Policemanissa petetty nainen saa revanssin – neljäkymmentä vuotta myöhemmin.

Kaikki kunnia molemmille filmeille sen näyttämisestä, miten kohtuuttomaan välikäteen 1960-luvun vaihteen Itä-Sussex ja Teksas homoseksuaalit asettivat. Valehteleminen ja pettäminen ovat kuitenkin väärin. My Policeman, näistä kahdesta heikompi elokuva, ottaa tasapainoisemmin huomioon kaikkien osapuolten tilanteen traagisuuden.

Nuori poliisimies Tom (Harry Styles) menee naimisiin Marionin (Emma Corrin) kanssa. Hän kuitenkin jatkaa suhdetta taideamanuenssi Patrickiin (David Dawson). Tom sanoo rakastavansa Marionia ja haluavansa lapsia, mutta jatkaa Patrickille: ”Voitko jakaa minut?”

Mutta eihän se niin mene. Kolmannen korvapuusti. Kun Marion vuosikymmenten jälkeen ottaa sairaan Patrickin hoidettavaksi pariskunnan kotiin, tekeekö hän sen kostona, rakkaudenosoituksena vai lakmustestinä?

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »