perjantai 27.1.2023 | 20:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Tuomas Akolahden mielipidekirjoitus: Hanhikivi on Suomen Kaliningrad – ehdottomasti itsenäisyysajan suurin energia- ja geopoliittinen töppäys ja tuhoisin ympäristöteko koskaan

La 26.11.2022 klo 15:00

Entinen Helsingin pormestari Jan Vapaavuori uhoaa Twitterissä kaupungistumisen puolesta. Vähän aikaa sitten siellä oli kaikki paikat kiinni, kokoontuminen kielletty ja koko alue betoniporsailla ja puomeilla eristetty. Ennen tätä, toimiessaan Stubbin hallituksen "pääministerinä", Vapaavuori luovutti parhaan palan isänmaata Rosatomin käyttöön vuonna 2014, heti Krimin valtauksen jälkeen. Tarkoituksena oli saada sähköä mm. Helsingin ghettoihin.

Pohjanlahden kaunein luonnonsuojelualue tuhottiin täydellisesti.

Esitänkin nyt kutsun Vapaavuorelle tutustumaan poliittisen uransa tulokseen: Hanhikivenniemen hävityksen kauhistukseen. Samalla voimme laskeskella sitä satojen miljoonien summaa, jotka kunnalliset sähköyhtiöt ja valtiollinen Fortum hyväuskoisesti ja poliittisella ohjauksella Fennovoimaan sijoittivat.

Ja sitä, paljonko energiaa sillä rahalla olisi saanut sijoittamalla turpeeseen, biovoimalaitokseen, tuulivoimaan jne.

Pelkästään polttamalla ne seteliniput lämpölaitoksessa olisivat ne tuottaneet lämpöarvonsa verran energiaa, mitä Fennovoima-Rosatom ei koskaan tuottanut yhtään.

Sekin ratkaisu olisi kuitenkin ollut korvaamaton kansallinen voitto, kun Fennovoima-Rostomia ei olisi päästetty kaivamaan monttua verorahoille ja kaivamaan isänmaata suomalaisten jalkojen alta aiheuttaen pysyvän geopoliittisen turvallisuusuhan.

Rosatom vaatii jo nyt 300 milj. korvauksia Hanhikivestä. Tosiasiassa Hanhikivenniemeä ei enää takaisin saa rahallakaan. Se on valitettavasti Kremlin käymän hybridisodan suurin voitto Suomesta.

Se on ehdottomasti Suomen itsenäisyyden ajan suurin energia- ja geopoliittinen töppäys sekä tuhoisin ympäristöteko koskaan. Tästä syystä Hanhikiveä ei Vapaavuori eikä muutkaan hanketta tukeneet suuret tai pienet puolueet mainitse sanallakaan, nyt kun vaalit on tulossa.

Meitä Hanhikivenniemen ja Pohjanlahden puolustajia oli kuitenkin paljon ja mielettömän Rosatom yhteistyön vastustajia vielä enemmän. Suomalainen poliitikko ei ota vastuuta. Se vastuu pitää kansan ottaa.

Sanotaan, että poliittinen muisti on lyhyt, mutta tällainen tuhotyö ja valtava kansallinen vahinko ei luulisi unohtuvan näin pian.

Poliittisiin toilailijoihin sitoutunut media tekee parhaansa, että kansa unohtaa. Se tekee sen olemalla hiljaa Fennovoima-Rosatomin raiskiosta Hanhikivenniemellä, joka on nyt Suomen ikioma Kaliningrad.

Tuomas Akolahti

Himanka

Samalla voimme laskeskella sitä satojen miljoonien summaa, jotka kunnalliset sähköyhtiöt ja valtiollinen Fortum hyväuskoisesti ja poliittisella ohjauksella Fennovoimaan sijoittivat.

#

Kommentoi 6 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »