maanantai 3.10.2022 | 00:35
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Kokkolan ensimmäisillä Kinojuhlilla tarkennetaan katse perheeseen ja Italiaan – ohjaajavieraiksi Selma Vilhunen ja Markku Pölönen

Ke 13.6.2018 klo 14:15

Kokkolan Kinojuhlien teemamaaksi on valittu Italia ja yhteiskunnalliseksi teemaksi perhe. Ensimmäistä kertaa järjestettävät Kinojuhlat pidetään 14.–16. syyskuuta.

Juhlilla näytettävät elokuvat kuvaavat erilaisia perhesuhteita – vaikeita, rikkinäisiä, rakkaita, omituisia ja epätyypillisiä, kerrotaan tiedotteessa. Teemamaa näkyy puolestaan siinä, että ohjelmiston paristakymmenestä elokuvasta noin puolet on italialaisia.

Ohjaajavieraiksi Kinojuhlille saapuvat Markku Pölönen ja Selma Vilhunen. Pölönen on voittanut kolmella elokuvallaan parhaan ohjauksen Jussi-palkinnon ja Vilhusen Pitääkö mun kaikki hoitaa? -lyhytelokuva puolestaan valittiin vuonna 2014 Oscar-ehdokkaaksi ensimmäisenä suomalaisena lyhytelokuvana.

Kinojuhlille saapuu myös muita vieraita, esimerkiksi kokkolalaislähtöinen käsikirjoittaja Jan Forsström sekä näyttelijät Sonja Kuittinen ja Fanni Noroila.

Juhlien lopullinen ohjelmisto julkaistaan elokuun alussa. Tapahtumaa järjestää Kinoyhdistys ry ja taiteellisena johtajana toimii ohjaaja Juho Kuosmanen.

#