Tiesitkö tämän maakuntalentojen hyödyistä? Lue 6 syytä valita Kokkola-Pietarsaaren lentokenttä

Kokkola-Pietarsaaren lentoasema on enemmän kuin vain liikenteen välipysäkki. Lentoaseman strateginen sijainti ja nopeat yhteydet tarjoavat helppoa vapaa-ajan matkustamista sekä toimii alueen yrityksille kilpailuetuna.

Maakuntalentojen merkitys saattaa helposti jäädä huomaamatta, mutta Kokkola-Pietarsaaren lentokenttä toimii elintärkeänä sillanrakentajana Länsi-Suomen, koko Suomen ja kansainvälisten kohteiden välillä. Sen avulla alueen yritykset pääsevät nopeasti globaaleille markkinoille, ja matkailijat voivat vaivattomasti yhdistää kotimaan kohteet kansainvälisiin reitteihin. Nämä yhteydet tekevät lentokentästä tärkeän voimavaran niin liiketoiminnalle kuin matkailulle – tarjoten nopeutta, tehokkuutta ja laajaa saavutettavuutta.

Haluatko tietää, miksi yhä useampi matkustaja valitsee paikallisen lentoaseman? Lue lisää, ja tutustu kuuteen tärkeimpään syyhyn, miksi Kokkola-Pietarsaaren lentoasema voi olla juuri sinun matkasi helpoin valinta!

Nopeaa ja helppoa matkustamista

Lentoasemamme ei palvele pelkästään yrityksiä – tarjoamme vaivattoman lähtöpaikan myös vapaa-ajan matkustajille. Suorat lennot ja yhteydet takaavat, että matka alkaa mutkattomasti. Kauttamme lomamatkasi tai viikonloppureissu alkaa vaivattomasti, sillä lähtöselvitys, turvatarkastus ja lentokoneeseen siirtyminen sujuvat ilman pitkiä jonotusaikoja tai suuria etäisyyksiä.

Lisäksi lyhyet lentomatkat suurille lentokentille avaavat laajan valikoiman matkakohteita helposti saavutettaviksi, jonka myötä myös matkustamisesta tulee entistä mukavampaa ja säästäät arvokasta aikaa. Kokkola-Pietarsaaren maakuntalennot mahdollistavat nopean liikkumisen, ja matkailijoille maakuntalennot ovat kätevä ja nopea tapa saavuttaa tärkeimmät liikekeskukset sekä vapaa-ajan kohteet.

Tuemme Keski-Pohjanmaan kehitystä

Maakuntalentojen tarjoamat yhteydet eivät ainoastaan paranna yritysten kilpailukykyä ja matkailun sujuvuutta, vaan ne tukevat myös koko alueen kehitystä. Lentoyhteydet lisäävät alueen houkuttelevuutta sekä sijoittajille että uusille yrityksille. Kun yhteydet ovat kunnossa, alueelle on helpompi tulla ja sieltä on helpompi lähteä – mikä parantaa koko seudun elinvoimaisuutta.

Saavutettavuuden avaintekijä

Kokkola-Pietarsaaren maakuntalennot tarjoavat alueen yrityksille suoran yhteyden Helsingin kautta globaaleille markkinoille. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Keski-Pohjanmaalta voi helposti harjoittaa menestyksekästä vientitoimintaa.

Lentoaseman läheisyys alueen teollisuuteen ja suurimpiin yrityskeskittymiin on tärkeä kilpailuetu. Tärkeät liikematkat ovat vain lyhyen lennon päässä. Nopeus ja sujuvuus korostuvat erityisesti vientiyrityksille, joille ajan ja kustannusten säästäminen on tärkeää.

Huoltovarmuuden varmistaminen

Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalla on myös huoltovarmuuden kannalta keskeinen merkitys. Palontorjuntakalusto käyttää lentoasemaa säännöllisesti metsäalueiden valvonnan ja metsäpalojen sammuttamisen yhteydessä. Sairauskuljetukset ovat toinen elintärkeä toiminto, jossa lentoasema on tärkeä linkki nopeille kuljetuksille esimerkiksi elinsiirtojen tai kiireellisten potilastapausten yhteydessä.

Korkealaatuinen palvelu

Lentoasemamme asiakaslähtöinen palvelu ja henkilökohtainen lähestymistapa tekevät matkustamisesta ja asioimisesta vaivatonta. Kokkola-Pietarsaaren lentoasema on paikallinen kumppanisi, joka tekee matkustamisesta mutkatonta, oli kyseessä sitten liikematka tai lomamatka.

Kaipaatko apua matkasi suunnitteluun? Paikalliset matkanjärjestäjät ovat aina valmiina auttamaan sinua. Lentoasemastamme saat lisätietoa kotisivuiltamme kokairport.fi.

Sitoudumme vastuullisuuteen

Lentoasemamme on sitoutunut fossiilivapaan lentoliikenteen kehittämiseen. Kiinteistö Oy Kruunupyyn Lentohalli, joka on Kokkola-Pietarsaaren lentoaseman lentoliikenteen kehitys- ja kiinnostuksenvalvontaelin, on jo pari vuotta osallistunut hankkeisiin, joissa selvitetään pohjoismaisiin olosuhteisiin soveltuvan fossiilivapaan lentoliikenteen edellytyksiä.

Lentoasemalle on tarkoitus rakentaa sähkölentokoneiden lataukseen tarvittavaa infrastruktuuria, osittain eduskunnan myöntämällä rahoituksella. Lisäksi on menneillä yhteistyö Skellefteån lentoaseman kanssa fossiilivapaan alueiden välisen lentoliikenteen nopeasta kaupallistamisesta.

Tutustu palveluihimme jo tänään ja huomaa, kuinka paljon helpompaa liikkuminen voi olla – sekä liikematkoille että vapaa-ajalla