Sähkölaskua on mahdollista pienentää yllättävänkin helposti - toimi näin, niin kukkarosi kiittää

Oletko huomannut sähkölaskusi kasvavan, mutta et tiedä, mistä aloittaa kulutuksen vähentäminen? Me Kokkolan Energialla autamme sinua mielellämme.

Moni meistä pohtii, kuinka sähköä voisi käyttää sekä edullisemmin että tehokkaammin ilman, että arjen mukavuus kärsii. Sähkönkulutuksen hallinta voi tuntua monimutkaiselta, mutta usein pienilläkin teoilla voi saada merkittäviä säästöjä aikaan.

Me Kokkolan Energialla tunnemme Kokkolan seudulla asuvien energiatarpeet. Paikallisena toimijana pystymme tarjoamaan räätälöityjä ratkaisuja, jotka vastaavat tarkasti alueen olosuhteisiin – olipa kyseessä kylmien talvien vaatima lämmitys tai energiatehokkuuden parantaminen ympäri vuoden.

Energiansäästöviikko – Pienillä teoilla suuri vaikutus

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään 7.–13.10.2024, ja sen tavoitteena on nostaa esiin jokapäiväisiä keinoja, joilla voimme pienentää sähkönkulutustamme ja tukea ympäristöystävällisiä valintoja. Viikko on erinomainen tilaisuus kaikille Kokkolan seudun asukkaille tarkastella omaa energiankulutustaan ja toteuttaa pieniä, mutta tehokkaita energiatekoja, kuten sähkönkäytön ajoittaminen edullisempiin ajankohtiin tai vanhojen laitteiden vaihtaminen energiatehokkaampiin vaihtoehtoihin.

Kokkolan Energia osallistuu Energiansäästöviikkoon aktiivisesti myös koululaisten tukiorganisaationa, sillä jaamme yhdeksälle koululle yhteensä 359 Hei, kaikki toimii! - energiakirjaa.

Kokkolan Energia tukee koululaisten energiatietoisuutta Hei, kaikki toimii -oppimateriaalin kautta.
Energiansäästöviikon ydinviesti on selvä: jokaisen pienillä teoilla on merkitystä.

Kokkolan Energia tukee tätä ajattelutapaa tarjoamalla asiakkailleen konkreettisia vinkkejä ja älykkäitä ratkaisuja, joiden avulla energiankulutusta voidaan optimoida.

Yhdessä voimme tehdä energiatehokkaista valinnoista pysyvän osan arkea – ei vain Energiansäästöviikolla, vaan ympäri vuoden

Sähkölaskuun on mahdollista vaikuttaa pienillä teoilla.

Toimi näin

Sähkönkulutuksen vähentäminen on helpompaa kuin uskotkaan. Me Kokkolan Energialla tarjoamme asiakkaillemme innovatiivisia ja älykkäitä ratkaisuja, jotka helpottavat energiankulutuksen hallintaa ja optimoimista. Käytössäsi ovat älymittarit ja energiansäästösopimukset, joiden avulla voit ajoittaa sähkönkäyttösi edullisimmille tunneille. Tämä voi tuoda merkittäviä säästöjä erityisesti talvikuukausina, jolloin sähkönkulutus on korkeimmillaan. Listasimme myös toimenpiteitä, joiden avulla voit pienentää kotisi sähkölaskua:

Vaihda LED-valoihin: LED-lamput kuluttavat huomattavasti vähemmän sähköä kuin perinteiset hehkulamput. Ne ovat pitkäikäisiä ja energiatehokkaita, joten jo pienellä investoinnilla voit säästää huomattavasti sähköä valaistuksessa.

Seuraa sähkönkulutustasi reaaliaikaisesti: Kokkolan Energia tarjoaa asiakkailleen pääsyn reaaliaikaiseen energiankulutuksen seurantaan, jolloin voit havaita, missä kulutat eniten ja miten voit optimoida kulutustasi. Sähkönkulutuksen ajoittaminen edullisemmille tunneille ja automaattinen lämmön säätäminen voivat pienentää sähkölaskua merkittävästi.

Lämpötilan optimointi: Pidä huonelämpötila noin 20–21 asteessa ja alenna sitä muutamalla asteella yöllä tai poissa ollessasi. Jokainen aste vähemmän säästää merkittävästi energiaa.

Ilmalämpöpumppu: Investoiminen ilmalämpöpumppuun voi tuoda jopa 30–50 % säästöjä lämmityskustannuksissa, erityisesti sähköllä lämmitettävissä taloissa.

Laitteiden energiatehokkuus: Varmista, että käytät kodinkoneita energiatehokkaasti. Vältä turhaa valmiustilaa ja irrota laitteet pistorasiasta, kun niitä ei käytetä. Uusien, energiatehokkaiden kodinkoneiden hankinta voi tuoda merkittäviä säästöjä pitkällä aikavälillä.

Lämmön talteenotto: Jos asut omakotitalossa, harkitse lämmön talteenottojärjestelmän asentamista, jolloin poistoilman lämpö voidaan hyödyntää uudelleen. Tämä vähentää lämmityksen tarvetta.

Vedenkulutuksen vähentäminen: Asenna vettä säästävät suihkupäät ja hanat, ja säädä veden lämmitys optimaaliselle tasolle. Kuuman veden käyttö on yksi suurimpia sähkönkuluttajia kotitalouksissa.

Aurinkopaneelit: Vaikka alkuinvestointi voi olla korkea, aurinkopaneelit voivat pitkällä aikavälillä tuoda suuria säästöjä sähkölaskuun, ja lisäksi ne tuottavat uusiutuvaa energiaa ympäristöä kuormittamatta.

Ikkunoiden ja ovien tiivistäminen: Varmista, ettei lämpö pääse karkaamaan talosta. Hyvin tiivistetyt ikkunat ja ovet vähentävät lämmityksen tarvetta merkittävästi.

Yhdessä kohti energiatehokasta tulevaisuutta

Meille sähkönkulutuksen pienentäminen ei ole pelkästään henkilökohtainen säästö, vaan askel kohti kestävämpää tulevaisuutta. Yhdessä pystymme vähentämään energiankulutusta ja samalla pitämään sähkölaskusi hallinnassa – ympäri vuoden.

Uusiutuvista energialähteistä tuotettu sähkö auttaa pienentämään hiilijalanjälkeäsi ja tukee kestävämpää tulevaisuutta.

Jos haluat pienentää sähkölaskuasi ja samalla edistää kestävää kehitystä, me Kokkolan Energialla olemme valmiina auttamaan. Tarjoamme asiantuntevaa palvelua ja konkreettisia ratkaisuja, jotka auttavat sinua vähentämään energiankulutusta tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

Liity asiakkaaksemme ja aloita säästäminen jo tänään!