Kotimaa

Kuusivuotias kuoli jäätyään rakennustelineiden alle Mäntsälässä – toiselle pojalle vakavat vammat

5- ja 6-vuotiaat pojat jäivät kaatuneiden rakennustelineiden alle Mäntsälän Kenkäkalliontiellä. Pojjat olivat leikkimässä rakennustyömaalla. Kuva: Vesa Moilanen

Kunnanjohtajan mukaan turma-alueella ei ole kunnan rakennustyömaita.

Kuusivuotias poika kuoli Mäntsälässä Uudellamaalla sunnuntaina, kun rakennustelineet kaatuivat hänen päälleen rakennustyömaalla, kertoi Itä-Uudenmaan poliisi. Samassa onnettomuudessa sai vakavia vammoja toinen, viisivuotias poika.

Poliisi sai tiedon turmasta puoliltapäivin sunnuntaina.

Poliisin mukaan pojat olivat olleet leikkimässä Kenkäkalliontiellä sijaitsevalla rakennustyömaalla, kun rakennustelineet kaatuivat heidän päälleen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuusivuotiasta poikaa elvytettiin paikan päällä, mutta hän kuoli saamiinsa vammoihin. Vakavia vammoja saanut toinen poika kuljetettiin sairaalaan.

Turma tapahtui Mäntsälässä alueella, jolla sijaitsee pientaloja ja teollisuusrakennuksia.

Lapsen hengen vienyttä onnettomuutta tutkitaan kuolemansyyntutkintana. Tämä merkitsee, että poliisi ei ainakaan toistaiseksi epäile tapaukseen liittyvän rikosta.

Itä-Uudenmaan poliisin tilannekeskuksesta ei annettu julki enempää tietoja onnettomuudesta sunnuntaina. Poliisista kerrottiin STT:lle, että lisää tietoja julkistetaan aikaisintaan maanantaina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mäntsälän keskustan pohjoispuolella sijaitseva Kenkäkalliontie on pitkä, pohjoisen suuntaan vievä tie. Sen eteläpää sijaitsee noin kilometrin päässä keskustasta.

Mäntsälän kunnanjohtaja Hannu Laurila kertoi sunnuntaina, että Kenkäkalliontien alueella ei ole kunnan rakennustyömaita. Se ei hänen mukaansa ole myöskään kerrostaloalue.

– Oletan, että onnettomuuden tapahtumapaikka oli yksityinen rakennustyömaa, Laurila sanoi.

Kunnanjohtajan mukaan päätöksen siitä, järjestetäänkö Mäntsälän lapsille ja muille asukkaille varsinaista kriisiapua, tekee nykyjärjestelmässä kunnan sijaan hyvinvointialue.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Mutta kyllä me harkitsemme ja selvitämme, onko myös kunnan tarpeen järjestää tukea.

Kunnanjohtaja kertoi niin ikään olleensa yhteydessä seurakuntaan siitä, olisiko mahdollista ja tarpeellista järjestää muistohartaus.

– Siitä seurakunta kysyy tietenkin ensin omaisten mielipiteen.

Laurila lisäsi, että poikien onnettomuus on raskas asia koko Mäntsälälle.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä