Kaukolämpö pitää talosi lämpimänä ja kukkaron tyytyväisenä – Näin se toimii Kokkolassa

Kaukolämmön valitseminen on fiksu taloudellinen päätös ja samalla teko, joka hyödyttää sekä sinua että paikallista yhteisöä. Kokkolassa kaukolämpö on erityisen edullista, sillä paikallinen teollisuus tuottaa runsaasti hukkalämpöä, joka otetaan hyötykäyttöön.

Kuvittele tyypillinen talvipäivä Kokkolassa – ulkona paukkuu pakkanen, mutta kotonasi on mukavan lämmintä ilman, että sinun tarvitsisi huolehtia lämmitysjärjestelmän toimivuudesta tai esimerkiksi polttoaineen hankkimisesta. Tämä on arkea monille kaukolämmön käyttäjille. Mutta mitä kaukolämpö oikeastaan tarkoittaa käytännössä ja miksi se on niin suosittu valinta Kokkolassa? Pureudutaan aiheeseen tarkemmin.

Kaukolämpö saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta se on yksi helpoimmista ja huoltovapaista lämmitysmuodoista. Kaukolämmitys on myös ainut järjestelmä, joka mahdollistaa eri tavoilla, kustannustehokkaasti ja ympäristön huomioivasti tuotetun lämmön jakamisen koteihin. Lämmön tuotannossa hyödynnetään myös teollisuuslaitosten prosesseissa syntyvää hukkalämpöä, joka otetaan talteen ja hyödynnetään kaukolämpöverkoston kautta energiatehokkaasti. Näin lämpö päätyy juuri sinne, missä sitä tarvitaan – kotisi lämmitykseen.

Kaukolämpö saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta se on yksi helpoimmista ja huoltovapaista lämmitysmuodoista.

Hukkalämpö – mitä se tarkoittaa?

Kokkolassa hukkalämmön hyödyntäminen on pitkälle kehittynyttä, ja se on yksi syy kaukolämmön kilpailukykyiseen hintaan. Kaukolämmön ansiosta lämpö pysyy tasaisena koko talven, myös kovimmilla pakkasilla eikä asiakkaan tarvitse huolehtia monimutkaisista teknisistä järjestelmistä. Kaukolämmöllä lämpeneekin Kokkolassa jo yli 3 700 kiinteistöä; koteja, kouluja, toimistotiloja sekä teollisuuskiinteistöjä. Lisäksi kaukolämpökohteissa asuu yli 35 000 kokkolalaista, ja määrä kasvaa koko ajan. Kokkolalainen kaukolämpö pitää talosi lämpimänä ja kukkarosi tyytyväisenä

Miten säästän kaukolämmöllä?

Monille kotitalouksille lämmityskulut ovat yksi suurimmista menoeristä talvella. Kaukolämmön valitseminen tuo säästöä pitkällä aikavälillä ilman huolta suurista laiterikkojen aiheuttamista yllätyslaskuista. Kaukolämpöasiakkaan alkuinvestointi on huomattavasti pienempi kuin muissa lämmitysjärjestelmissä. Kaukolämpöasiakkaana Kokkolassa sinulla on meidän tukemme 24/7 kaikissa lämmitykseen liittyvissä asioissa.

Kaukolämmön valitseminen on fiksu ja taloudellinen päätös, joka hyödyttää sekä yksittäisiä asukkaita että paikallista yhteisöä. Kokkolassa kaukolämmön merkitys korostuu erityisen tehokkaana ja edullisena.

Ota yhteyttä, ja teemme sinulle yksilöllisen laskelman, joka kertoo kuinka paljon voit kaukolämmön avulla säästää lämmityskustannuksissa. Päivitä sinäkin kotisi edulliseen kaukolämpöön ennen talvipakkasia!