Ihmiset 

”Ainahan kuksia saa, mutta harvoin halvalla” – Kunnon kuksa kestää käyttöä, kunhan se otetaan käyttöön oikein

Kuksan valmistuksessa työvaiheita ja koneita on monenlaisia. Koska Lasse Laulaisen kädenjälki näkyy töissä aina, kahta samanlaista yksilöä on mahdotonta löytää.

Suolavedessä keittämisen ja aihion valmistuksen jälkeen kuksat kuivataan. Tämän jälkeen alkaa muotoilu- ja viimeistelytyöt. Kuva: Eija Koivumaa

Lasse Laulainen on mestari omassa lajissaan. Vuosia sitten hän myi lappilaisia tuotteita Pellon Vihreällä pysäkillä. Kuksat hän osti muualta. Koska ihmiset kulkivat samaa reittiä etelästä pohjoiseen joka vuosi, kuksista alkoi tulemaan valituksia. Moni kuksa oli haljennut.

– Ihmiset kertoivat, että he

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä