Mielipiteet

Manolis Huukin mielipidekirjoitus: Turvallisuus huolettaa kansalaisia

Kevään eduskuntavaalien tilipäivä on aivan kulman takana: sunnuntaina tiedämme, ketkä meistä ehdokkaista saavat työnantajilta mandaatin neljän vuoden määräaikaiseen työhön kansanedustajana. Menneen talven ja alkukevään päivien vaalikampanjointi on vahvistanut aikaisempaa käsitystäni kansalaisten murheista: suomalaiset haluavat muutosta ja pelastaa Suomen.

Suomen taloudellinen tilanne ja velkaantuminen on noussut useimmiten esille käymissäni vaalikeskusteluissa. Kansalaiset ovat huolissaan julkisen velan paisumisesta, mikä hoitamattomana pitkällä aikavälillä heikentää julkisia palveluita. Teltoilla käyneiden yrittäjien viesti oli myös yhdenmukaista: yrittämisen edellytyksiä ei pidä heikentää, vaan enemmänkin vahvistaa seuraavalla vaalikaudella. Totesin monelle kansalaiselle henkilökohtaisesti, ettei ansiotuloverotusta pidä kiristää ja yrittäjyyden edellytyksiä on vahvistettava.

Turvallisuus oli toinen useasti toistunut viesti kansalaisilta. Pääkaupunkiseudulla yleistynyt jengirikollisuus huolestuttaa. Keskusrikospoliisin komisario Eero Pietilä sanoi muutama viikko sitten Keskuskauppakamarin tilaisuudessa, miten pk-seudun tunnistetuista jengien jäsenistä pääosa on maahanmuuttajataustaisia. Ilmiö siis huolestuttaa myös meidän aluettamme, koska pk-seudun kaltaisen jengirikollisuuden pelätään leviävän ajan myötä myös Vaasa‒Seinäjoki‒Kokkola-akselille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt on viimeiset hetket puuttua maahanmuuton lieveilmiöiden ennaltaehkäisyyn mm. rangaistuksia koventamalla, passittamalla rikoksia tehneet ulkomaan kansalaiset takaisin kotimaihinsa ja tarkastelemalla poliisin resursseja kasvavien uhkakuvien yhteydessä.

Muitakin huolia nousi esiin, kuten pelko perusopetuksen ja toisen asteen opetuksen laadun heikentymisestä, alueemme maaseudun asian unohtumisesta ruuhka-Suomen tieltä ja yltiöpäisen ilmastopolitiikan vaikutuksesta elämisen kallistumiseen (polttoaineet, ruoka, asuminen). Uuden eduskunnan on nostettava nämä kansalaisten huolet päätöksenteon keskiöön niin, ettei maaseutu unohdu Arkadialla, eikä eriarvoisuus Suomen sisällä jatka kasvamistaan.

Kirjoittaja on valtiotieteiden maisteri, opettajaopiskelija, kaupunginvaltuutettu ja kansanedustajaehdokas (ps.) Kannuksesta.

Haluatko jatkaa keskustelua? Lähetä mielipiteesi toimitukselle tästä linkistä aukeavalla lomakkeella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä