Mielipiteet

Lukijan mielipidekirjoitus: Miksi kaupunki ei tee vuokra-asuntotilanteelle mitään?

Keskiviikon ( 5.7. ) lehdessä oli juttua opiskelijoiden asuntotilanteesta Kokkolassa. Vuodesta toiseen on ”sama ääni askelten” eli huutava pula opiskelijoiden vuokra- asunnoista.

Sama ongelma on laajemminkin. Kaupungin asuntokanta on huolestuttava, eli noin kaksi kolmesta asunnosta on omakotitalo-, rivitalo- tai paritaloasuntoja. Kun vielä kerrostalojen omistuspohjaiset asunnot lasketaan mukaan, niin varsinaisten turvallisten ja kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen osuus vähenee koko ajan. Kaupunki myi omaa vuokra-asuntokantaa pois. Lakea, jossa kaupunki on yhtenä omistajana, purki vastikään 40 vuokra-asuntoa, ja tilalle tulee omistuspohjaisia kerrostaloasuntoja.

Kaupungilla on yhtiö, joka voisi rakennuttaa vuokra-asuntoja. Valtiolla on tähän myös edukkaampaa ARA -rahoitusta. Herää kysymys, miksi kaupunki on passiivinen, mitään tekemätön? Seuraa sivusta ”tumput suorina”. Siksikö, että sijoittajat vastustavat?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kenen asialla kaupunki oikein on? Missä on ns. yhteinen etu, jota juuri kaupungin kuuluu valvoa ja toimia, kun se huomaa epäkohtia. Samanaikaisesti uusi persuporvarihallitus leikkaa monelle toimeentulon kannalta aivan välttämätöntä asumistukea. Jonot perusturvan luukulla lisääntyvät.

On tää touhua. Tehkää jotain.

Mielensä pahoittanut

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä