Kokkola-lehti
Asuntoesittely lasten tapaan – Kiinteistömaailma Kokkola otti varaslähdön viikolla Ota lapsi töihin -teemapäivään: Katso videolta monien mahdollisuuksien huone
Parisenkymmentä eskarilaista esitteli myynnissä olevaa asunto-osaketta kiinnostuneille.
– Voisin muuttaa tänne,Jami Nissilä tuumii astahtaessaan esiteltävään asunto-osakkeeseen Kokkolan Ouluntiellä.
– Niin minäkin, tuumii toinen asuntoesittelijäViljo Nivala.
Mutta miksi?
– Täällä vain on niin hienoa, Nissilä huokaa.
Jaan heidän mielipiteensä. Neljä huonetta ja tilava, moderni keittiö. Sauna – totta kai!
Pojat käyvät esikoulua Isokylässä ja he osallistuivat Otetaan lapset mukaan töihin -päivään hieman etuajassa. Virallinen päivä on vasta tänään perjantaina, mutta kun tähän tempaukseen osallistui koko esikoululuokka eli yhteensä seitsemäntoista lasta, valittiin esikoululle sopiva ajankohta, joka oli keskiviikko.
Idean äiti on Kiinteistömaailma Kokkolan markkinointijohtaja Teija Tynkkinen, jonka vanhempi poika on ollut äidin työmaalla ennen koronaa. Pandemia esti teemapäivän vieton parina vuotena.
– Päivä on tosi kiva, ja lapset tykkäävät siitä. Sain idean, että voisin kutsua oman esikoululaisen lisäksi koko ryhmän tutustumaan kiinteistövälittäjän työhön.
Päivän aluksi lapset saivat kukin oman myytävän kohteen pohjapiirroksen, johon he saivat tehdä ehdotuksia osakkeen muuttamisesta unelmakodiksi.
Sanna Herrala jaOona Kopsala taituroivat omat pohjapiirroksensa nopeasti valmiiksi. Ainakin paperilla lopputulos oli värikäs.
Kattilakoski sijoitti unelmakodin makuuhuoneeseen sekä pupun että hamsterin häkit, koska heidän perheessään tällaiset lemmikit asuvat.
– Meidän huoneessa on enää pupun häkki kun hamsteri pitää liikaa ääntä öisin, niin se jouduttiin siirtämään keittiöön. Ei se aluksi metelöinyt.
Myös Kopslan unelmakodista löytyy lemmikki, jonka peti on sijoitettu lastenhuoneeseen. Tai pitäisikö puhua pienestä mökistä, jossa unelmakodin kissa asuu. Kiipeilypuuta ei tilassa kuitenkaan ole.
Ensimmäinen urhea kodin katsojaOona Jussila, astahtaa osakkeeseen lastensa Aukustin ja Alinan kanssa. Jussila toki tietää, että nyt kotia esittelee peräti parikymmentä henkilöä, mutta tämä on hänestä vain hauska juttu.
– Mukavaa vaihtelua normaaliin asuntonäyttöön, hän hymyilee.
– Minulle on jo näytetty lelulaatikoiden paikat, tilava pesuhuone sekä keittiö.
.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }
Tuukka Vuolle jaEetu Tynkkinen ovat vauhdissa. Pojat esittelevät osaketta kuin omaansa.
– Esimerkiksi tässä makuuhuoneessa on hyvin tilaa sängylle. Lelulaatikot mahtuvat mukavasti tähän kaappiin ja kaapeissa voi säilyttää tyynyjä ja patjoja, Vuolle piirtää laajaa kaarta osakkeen pienimmässä makuuhuoneessa.
Tynkkinen lupaa, että makuuhuoneessa on tilaa jopa kahdelle sängylle, mutta lemmikit eivät tähän huoneeseen mahdu. Mutta ei huolta, onhan niitä muita huoneita.
///Juttua korjattu 18.11. klo 9.13. Muutettu Sanna Kattilakosken nimi Sanna Herralaksi.////
Ota lapsi töihin
Moni lapsi ei välttämättä tiedä, mitä vanhempi, kummi, isovanhempi, lähiaikuinen tai isosisarus tekee työkseen. Lapsen on kuitenkin hyvä tietää, missä aikuiset tekevät töitä, mitä työnteko on ja millaisia erilaisia ammatteja on olemassa. On arvokasta välittää tietoa ja antaa lapselle lupa osallistua työpaikan toimintaan.
Lapsi voi osallistua päivän aikana esimerkiksi työpaikan toiminnan suunnitteluun. Lapselta voi kysyä mielipidettä moneen eri asiaan, esimerkiksi siihen, miten edistetään lapsiystävällisyyttä työpaikalla. Päivän tarkoituksena ei ole kuitenkaan teettää lapsilla työtä, vaan tutustuttaa hänet läheisen tai muun aikuisen työarkeen.
Tutustumisen ei tarvitse kestää koko päivää, ja se voi sisältää esimerkiksi yhteisen esittelytilaisuuden, tutustumiskierroksia tai työpaikan toimialaan liittyvää pientä toiminnallista ohjelmaa. Päivän ei tarvitse olla kestoltaan pitkä, esim. aamu- tai iltapäivä riittää.
Lastensuojelun Keskusliiton sekä työ- ja elinkeinoministeriön yhteistyössä järjestämää päivää on vietetty lapsen oikeuksien viikon perjantaina vuodesta 2016.
lähde: https://www.lskl.fi