Lapsen turvallisuus - Näin valitset luotettavan syöttötuolin

Vanhemmat haluavat aina lapsensa parasta ja ennen kaikkea turvallisuus on kriteerinä uusia tuotteita ostaessa.

Myös syöttötuolia valittaessa omalle taaperolle, turvallisuutta on syytä painottaa designia ja ulkoasua enemmän. Syöttötuolin tulee olla ennen kaikkea vakaa, tukeva ja valmistettu lapselle sopivista materiaaleista.

Tukevuus ja kiinnitykset

Hyvä syöttötuoli tarjoaa lapsen syöttöhetkeen aina tukevan ja vakaan ympäristön. Lapsilla on tapana vähän heilua syödessäkin, eikä tuoli saa kaatua tällaisesta. Lapselle kaatuminen tällaiselta korkeudelta voi olla vaarallista, joten tuolin tukevuuteen ja vakaisiin jalkoihin on syytä panostaa.

Netissä myös syöttötuolien valikoima on valtava. Esimerkiksi pelkästään Hobbyhall.fi-verkkokaupassa erilasia vaihtoehtoja on tarjolla satoja. Näin laadukas syöttötuoli on mahdollista saada aina myös omaan sisustukseen sopien ja sellaisista materiaaleista, jotka miellyttävät. Hobby Hall tarjoaa myös hyvin edullisia vaihtoehtoja, jotka todennäköisesti ovat edullisempia kuin monet syöttötuolit kirpputoreilla.

Syöttötuolia ostaessa tulee aina kiinnittää huomiota myös vöihin ja kiinnityksiin, joiden avulla lapsi pysyy paremmin paikoillaan. Erityisen hyviä ovat viisipistevyöt, jotka tarjoavat erinomaisen tuen ja estävät lasta liukumasta tai putoamasta tuolilta. Vöitä tarkasteltaessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että niitä voi myös säätää lapsen koon mukaan. Vöiden avaaminen ei saa myöskään olla liian helppoa, jotta lapsenne ei onnistu siinä.

Käytännön kannalta oleellista

Turvallisuuden lisäksi syöttötuolien tulisi olla myös käytännöllisiä, sillä niillä voi olla iso rooli perheissä, joissa on pieniä lapsia. Lapset myös kasvavat, joten tuolissa tulisi olla säätövaraa sekä istuinkorkeudessa että selkänojassa. Jos säätövaraa ei ole, tuoli jää nopeasti pieneksi, eikä välttämättä sovellu muille lapsille lainkaan.

Kuten hyvin myös tiedetään, kaikki suuhun pantava ei aina mene perille, vaan ruokaa ja juomaa voi roiskua myös syöttötuoliin. Tuolin tulisikin olla helposti puhdistettavissa kaikesta liasta. Irrotettavat ja pestävät osat ovat aina plussaa, sillä ne helpottavat perusteellista puhdistamista. Materiaalien olisi myös hyvä kestää puhdistamista kostealla liinalla, jotta pinttyneetkin tahrat lähtevät irti.

Monissa tuoleissa on myös pyörät, jotta tuolia on helppo liikutella. On tärkeää, että nuo pyörät saa lukittua, jotta ruokahetket pysyvät turvallisena. Turvallisuus painottuu monissa muissakin lasten tarvikkeissa.

Parhaita ja suosituimpia tuotemerkkejä

Lasten syöttötuolien valmistus on melko helppoa, joten myös eri tuotemerkkien tarjontaa on runsaasti. Esimerkiksi KikkaBoo on tunnettu monipuolisista ja tyylikkäistä syöttötuoleistaan, joissa on myös säätövaraa. KikkaBoo-syöttötuoleja voi ostaa esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta. Muita suosittuja turvallisia merkkejä ovat esimerkiksi BabyBjörn, Lorelli ja Peg Perego.

Monet brandit tarjoavat turvallisia, säädettäviä ja kestäviä vaihtoehtoja. Jos tuotteen ostamisella ei ole kiirettä, kannattaa hyödyntää myös alennusmyynnit. Black Friday ja erikoisalennusmyynnit, joista tarjouslehdet kertovat, voivat tarjota erinomaisia löytöjä hintatietoisille vanhemmille.

Ravintoloissa syöttötuoli usein valmiina

Varsinkin monet nuoret vanhemmat haluavat käydä lapsensa kanssa joskus myös ravintolassa syömässä. Monissa ravintoloissa syöttötuoli on valmiina odottamassa, mutta itsestäänselvyytenä tätä ei voi pitää. Lapsiystävällisissä ravintoiloissa lapsiperheille on tarjolla myös enemmän tilaa.

Näissä ravintoloissa on usein myös leikkipaikkoja ja erityisiä lasten herkkuja, jotka tekevät koko perheen ruokailusta miellyttävämpää. Näin lapsikin oppii tykkäämään ravintolassa syömisestä, vaikka paikalla ei ole kaikkia omia suosikkileluja ja ympäristö on itselle vieras.