Musiikkikeskus Snellman kutsuu kaikkia - Katso miltä uusituissa tiloissa näyttää

Muun muassa sisääntuloaula on uusiutunut täysin. Kuva: Elina Paavola

Musiikkikeskus Snellman Kokkolassa Vingenkadulla on remontoitu ja osin laajennettu monipuoliseksi, nykyaikaiseksi viihdekeskukseksi.

Itse juhlasali on saanut reippaan päivityksen, mutta myös aulatila, ravintosali sekä muusikoiden ja esiintyjien tilat ovat todella modernit ja nykyaikaiset. Pienempiä esityksiä voidaan jatkossa esittää myös 105-paikkaisessa Fordell-salissa sekä 156-paikkaisessa kahvila-ravintola Dolcessa.

Musiikkikeskukselle toivotaan monipuolisesti erilaista käyttöä. Musiikkitapahtumien ohella tiloihin toivotaan erilaisia yritys- ja yksityistapahtumia, kuten vaikkapa hääjuhlia.

Kun nyt yleisö ottaa ensiaskeleet kiinteistöön, avautuu heti upea 350 neliön aulatila aina aivan vieressä 156 istumapaikkaa sisältävä kahvila-ravintola Dolce. Talossa aiemmin käyneet huomaavat heti tässä, että musiikkikeskus on enemmän kuin pessyt kasvonsa.

Musiikkikeskuksen uutta ravintolasalia. Kuva: Elina Paavola

Ravintolatiloissa on myös 12-neliön korotettu esiintymislava, mikä toimii mainiosti vaikkapa hää- ja syntymäpäiväjuhlien estradina. Ravintolatoiminnasta vastaa toimituskeittiöpohjalta Compass Group, palvelupäällikkönä Mikko Essel.

Pääsalissa eniten on muuttunut tekniikka: Palvelupäällikkö Simo Korkia-Ahon mukaan valaistus ja äänitekniikka on päivitetty nykyaikaiseksi. Esiintymislava on 1,5 metriä syvempi kuin aiemmin, jotta sinfoniaorkesteri mahtuu nyt kokonaisuudessaan lavalle. Permannon koko on nykyään 413 neliö ja siinä on noin 500 istumapaikkaa.

Pääsalin tyylikkyyttä. Kuva: Elina Paavola

Korkia-Ahon mukaan esiintymislava on muutoinkin nyt paljon aiempaa monikäyttöisempi esimerkiksi siten, että lavalle pääsee nyt viidestä eri paikasta.

Monikäyttöisyys on myös yksi nykyaikaistuneen Musiikkikeskus Snellmanin valttikortteja. Korkia-Aho laskee, että talossa voidaan periaatteessa järjestää vaikka kaksi juhlatilaisuutta samaan aikaan: Toiset aulan ja ravintolasalin puolella ja toiset pääsalin puolella.

Lue tarkemmin erilaisten tapahtumien järjestämisestä Snellman-salissa

Musiikkikeskuksessa on myös täysin uusia pienempiä esiintymistiloja. Kuva: Elina Paavola

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterilla on käytettävissä yhteensä viisi erilaista huonetilaa sekä pienempiä harjoitteluhuoneita. Itse Snellman-salista muotoutuukin nyt Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin kotisali.

Kiinteistön remontoimisessa ja rakentamisessa on kiinnitetty paljon huomiota niin akustiikkaan kuin äänieristykseen. Ideana on, että musiikin äänet eivät kuulu huoneesta toisiin. Esimerkiksi muutamat ovet ovat todella massiivisia, jotta ne toimiva äänieristeenä.

Remontin kokonaiskustannukset ovat noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Aulatila on tehty moderniksi ja huomattavasti aiempaa väljemmäksi. Kuva: Elina Paavola

Musiikillisten nautintojen ohella uusitussa musiikkikeskus Snellmanissa on myös silmänruokaa: Sisääntuloaulassa on puinen näyttävä Tiina Laasosen tilataideteos ”Ilma jota hengitän”. Teoksella halutaan kuvata hengitystä, sisään ja ulos kulkevaa ilmavirtaa.

Puutaideteos on myös osoitus puun roolista, sillä vaahterapuusta tehty teos toimii hiilivarastona vielä kaadettunakin. Toisaalta puun olemus materiaalina lämmittää ja rauhoittaa.

Palvelupäällikkö Simo Korkia-Aho haluaa, että kiinteistöissä vieraileville jää rakennuksessa mieleenpainuva kokemus niin rakennusteknisten ratkaisujen kuin tunnelmankin kautta. Seinien ohella halutaan panostaa talon luomaan myönteiseen fiilikseen, mukavaan henkeen.

Musiikkikeskuksen arvojen mukaisesti kiinteistössä halutaan tuottaa laadukkaita, tasokkaita ja omaleimaisia kulttuurialan palveluita, kohtaamisia, yhdessäoloa ja hyvinvointia vastuullisesti ja tasavertaisesti”.

Muun muassa uusi tekniikka sekä erilaiset akustiikkaratkaisut takaavat hyvän konserttielämyksen. Kuva: Elina Paavola

Kevään ja kesän aikana uusittuun Snellman-saliin on sovittu jo kymmeniä tapahtumia alkusyksyn ja loppuvuoden ajaksi. Musiikkikeskuksen varsinaisia avajaisia vietetään 7.- 8. syyskuuta, jolloin luvassa on ohjelmaa kaikenikäisille.

Syys-lokakuun aikana salissa esiintyvät muun muassa Antti Railio, Jarkko Tammineen, Mika Eirtovaara, Erja Lyytinen sekä Jacke Björklund.

Tapahtumiin voit ostaa jo lippuja tästä.