Näin sisustat matoilla tänä syksynä – Lue stylistin 3 parasta budjettivinkkiä

Matot ovat monikäyttöisiä sisustuselementtejä, eikä niiden käyttö innovatiivisessa kodissa rajoitu lattian suojaamiseen!

Matot eivät ole ainoastaan visuaalisesti näyttäviä, vaan auttava myös esimerkiksi vaimentamaan ääntä.

Pehmeät matot viimeistelevät tyylin jokaisessa huoneessa. Tänä syksynä niitä käytetään muuallakin kuin lattialla. Rustan sisustussuunnittelija Andrea Jörbrink esittelee kolme edullista tapaa käyttää mattoja sisustuksessa.

1. Käytä mattoja sisustuksessa – seinällä!

Matot tuovat lämpöä viileille lattioille, mutta niitä voi käyttää myös seinällä. Rustassa on useita mattoja, joiden tyylikkäät kuviot ovat kauniita olohuoneessa tai lastenhuoneessa. Tällä hetkellä erityisen suosittuja ovat matot, joissa on painettuja kasvokuvia.

”Tyylikäs matto seinällä taulun sijaan ei ole vain trendikäs, vaan se myös auttaa vaimentamaan ääntä. Värikäs matto sohvan yläpuolella tekee huoneesta persoonallisen. Makuuhuoneessa hapsullista yksiväristä mattoa voi käyttää sängynpäätynä”, vinkkaa Andrea Jörbrink.

Rustan uusi Fiona-matto on kevyt ja sopii ripustettavaksi seinälle. Valikoimassa on useita kuviollisia mattoja, myös lastenhuoneeseen.

Näin kiinnität maton seinälle

Maton ripustaminen seinälle ei ole vaikeaa. Toimi näin:

  1. Selvitä, mitä materiaalia seinä on, ja valitse kiinnitystarvikkeet sen mukaan. Jos matto painaa vain muutaman kilon, voit kiinnittää sen kaksipuolisella teipillä tai pienillä nauloilla. Painavammalle matolle tarvitaan usein ripustusjärjestelmä, jossa on tukevat koukut, jotka kiinnitetään ruuveilla ja tulpilla.
  • Mittaa maton paikka. Käytä vesivaakaa ja merkitse kohta seinään lyijykynällä.

Ripusta matto ja nauti uudesta sisustuselementistäsi.

2. Maton väreillä ja muodolla ilmettä sisustukseen

Jos haluat todella vaikuttavan maton, Rustan tämän syksyn valikoimassa on useita värikkäitä ja eri muotoisia mattoja.

”1980-luvulta tutut blokkikuviot palaavat, ja saatavana on sekä voimakkaita värejä että hillitympiä pastellisävyjä. Myös matot, joissa on sekä matalia että korkeita kohtia, inspiroivat edelleen. Kun valitset hillityn värisen maton, sen leikattu kuvio pääsee oikeuksiinsa”, Jörbrink kertoo.

Daniella-uutuusmatossa on klassinen blokkikuvio. Aidosta Uuden-Seelannin villasta valmistetussa Adele-matossa on korkeaa ja matalaa nukkaa kaarikuviossa, ja se kehystää sohvaryhmää ylellisesti.

3. Todella suuri matto edullisesti

Jos haluat rajata sohvaryhmän tai ruokailutilan, kiinnitä erityistä huomiota maton kokoon.

”Mattojen avulla voit luoda ikään kuin huoneen huoneeseen. Yleensä suosittelen valitsemaan mahdollisimman suuren maton, koska liian pieni matto latistaa kokonaisvaikutelmaa. Suuret matot, jotka kattavat koko ruokailu- tai sohvaryhmän, luovat rauhallisen ja tyylikkään vaikutelman”, Jörbrink vinkkaa.

Suuret matot ovat yleensä kalliita, eikä värejä ja malleja välttämättä ole kovin paljon.

”Yksi budjettivinkki on yhdistää kaksi samanlaista mattoa. Se mahdollistaa myös muiden kuin vakiomittaisten mattojen käytön. Käytä lattialla mattoteippiä estääksesi mattojen liukumisen erilleen. Vinkki toimii erityisen hyvin pitkänukkaisten mattojen kanssa, joissa mattojenvälinen rako ei ole yhtä selkeä.”

Haluatko todella suuren maton? Laita vierekkäin kaksi samanlaista mallia, kuten tämä Rustan Elin-matto.

Pidä huolta matostasi – 3 vinkkiä

  • Imuroi matto säännöllisesti, mieluiten kerran viikossa.
  • Käännä matto ympäri silloin tällöin, jos mahdollista, jolloin se ei altistu auringonvalolle ja huonekalujen aiheuttamalle kulutukselle vain tietyistä kohdista.
  • Käytä maton alla alustaa, se suojaa lattiaa ja minimoi liukastumisriskin.

Lue myös: Näin saat mattosi kestämään pidempään!

https://www.rusta.com/fi/fi/vinkkeja-ja-innoitusta/oppaat/nain-pidat-huolta-matostasi/

Rustasta löydät matot koko kotiin: yksinkertaisista käytävämatoista mukaviin ryijy- ja villamattoihin. Tutustu koko mattovalikoimaan osoitteessa Rusta.com.

Katso kaikki Rustan matot