Ruoka

Voit valmistaa hernesalsasta myös soseutetun version, jolloin dippailu on helppoa. Parhaat ja tuoreimmat tortillasipsit, totopos, saat paistamalla maissitortillasta leikattuja paloja reilussa öljyssä. Kuva: Nanna Rintala

Nyt herkutellaan tuoreilla herneillä – Tässä viisi ohjetta herneruokiin Italiasta, Intiasta, Meksikosta ja tietysti Suomesta

Herneet suoraan palosta suuhun riivittyinä ovat monelle yksi kesän parhaista ruokajutuista. Kokeile myös näitä reseptejä, kun tuoreita herneitä on tarjolla: risottomaista risi e bisiä, frittataa, curryä, tuoresalsaa ja apposia.

Kauniin vihreät hernehelmet sopivat salaatteihin, keittoihin, tahnoihin ja risottoihin. Suomalaisten ikisuosikkia hernekeittoa tuskin tunnistaa, kun sen valmistaa kesän tuoreesta sadosta.

Nämä hernereseptit ovat saaneet innoituksensa maailmalta. Risi e bisi on venetsialainen, uuden sadon herneistä va

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä