Paikallisuutiset

Ruotsalaismedia: Akkuvalmistaja Northvoltia epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta

Akkuvalmistaja on taloudellisessa kriisissä, ja myös työntekijöiden selittämättömät kuolemat ovat lisänneet firmaan kohdistuvaa negatiivista huomiota. Kuva: Jonathan Nackstrand

Ruotsalaista akkuvalmistajafirma Northvoltia epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta. Asiasta uutisoi ensimmäinen ruotsalainen Norran-media.

Kyse on viime vuonna yhtiön Skellefteån tehtaalla sattuneesta tapauksesta, jossa 25-vuotias mies loukkaantui vakavasti räjähdyksessä. Hän menehtyi viikkoja kestäneen sairaalahoidon jälkeen.

Northvoltia tullaan kuulemaan asiasta lähiviikkojen aikana. Mikäli tuomio tulee, sakko voi Norran-lehden mukaan olla miljoonien kruunujen suuruinen. Northvoltin edustajat eivät ole kommentoineet rikosepäilyä mediassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Northvolt on ollut esillä julkisuudessa sen vuoksi, että useita sen tehtaalla työskennelleitä ihmisiä on kuollut työvuorojensa välissä. Kesällä kerrottiin, että kuolemien syy oli epäselvä.

Syyskuussa Northvolt kertoi suunnittelevansa jopa 1 600 ihmisen irtisanomista. Yhtiön taloudellista tilannetta ovat vaikeuttaneet sähköautojen kysynnän heikkeneminen ja tuotanto-ongelmat.

Aiemmin Northvolt rekrytoi voimakkaasti työntekijöitä myös Suomen puolelta. Kokkola oli yksi paikoista, joissa järjestettiin firman rekrytointitilaisuus.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä