Ulkomaat

Trump puhui Zelenskyin kanssa, lupasi lopettaa Ukrainan sodan – "Yhdysvaltain seuraavana presidenttinä tuon rauhan maailmaan"

Presidenttiehdokas Donald Trump on Venäjän hyökkäyssodan alettua toistuvasti väittänyt, että hän pystyy lopettamaan sodan "yhdessä päivässä", mutta ei ole kertonut tarkemmin, miten hän saavuttaisi tämän tavoitteen. Kuva: Joe Raedle

Zelenskyi kertoi sopineensa Trumpin kanssa tapaamisesta, jossa keskustellaan keinoista oikeudenmukaisen ja kestävän rauhan saavuttamiseksi.

Yhdysvaltain entinen presidentti ja republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ovat keskustelleet puhelimitse.

– Arvostan presidentti Zelenskyiä siitä, että hän otti yhteyttä, sillä Yhdysvaltain seuraavana presidenttinä tuon rauhan maailmaan ja lopetan sodan, joka on vienyt niin monia ihmishenkiä ja tuhonnut lukemattomia viattomia perheitä, Trump kirjoitti myöhään perjantaina Truth Social -viestialustallaan.

Yhdysvallat on tukenut Ukrainan sotaponnisteluja useiden kymmenien miljardien dollarien arvosta. Moni pelkää Ukrainan tuen katkeavan, mikäli Trump voittaisi marraskuun presidentinvaalit ja nousisi jälleen presidentiksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Trump on useasti ylistänyt Venäjän presidentti Vladimir Putinia, eikä ole kritisoinut kovinkaan voimakkaasti Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Liittolaismaissa pelätään Trumpin pyrkivän pakottamaan Ukrainan rauhaan, jossa maa joutuu luovuttamaan Venäjän valtaamia alueita.

Trump on Venäjän hyökkäyssodan alettua toistuvasti väittänyt, että hän pystyy lopettamaan sodan "yhdessä päivässä", mutta ei ole kertonut tarkemmin, miten hän saavuttaisi tämän tavoitteen.

Trump valitsi republikaanien varapresidenttiehdokkaaksi J. D. Vancen, joka on tullut tunnetuksi Ukrainalle annettavan tuen kriitikkona.

Presidentti Zelenskyi vahvisti viestipalvelu X:ssä puhuneensa Trumpin kanssa onnitellakseen häntä republikaanien presidenttiehdokkuudesta ja tuomitakseen salamurhayrityksen, jonka kohteeksi Trump joutui viime viikonloppuna Pennsylvanian osavaltiossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ukraina tulee aina olemaan kiitollinen Yhdysvalloille avusta, joka on vahvistanut kykyämme vastustaa Venäjän terroria. Venäjän hyökkäykset kaupunkeihimme ja kyliimme jatkuvat päivittäin, Zelenskyi kirjoitti.

Zelenskyi kertoi sopineensa Trumpin kanssa, että he tulevat puhumaan kahdenkeskisessä tapaamisessa niistä toimista, joilla voitaisiin päästä oikeudenmukaiseen ja kestävään rauhaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä