Kotimaa

Valtiovarainministeri Riikka Purra esitteli budjettiehdotuksensa – Katso tallenne täältä

Valtiovarainministeriön sisäiset budjettineuvottelut päättyivät tänään. Kuva: Markku Ulander

Valtiovarainministeriön sisäiset budjettineuvottelut ovat päättyneet. Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) esitteli tänään budjettiehdotuksensa pääkohdat kello 14 alkaneessa tiedotustilaisuudessa.

Viimeistelty ehdotus ensi vuoden talousarvioksi julkaistaan kokonaisuudessaan perjantaina. Hallitus käsittelee talousarvioehdotusta budjettiriihessä 3.–4. syyskuuta, jonka jälkeen valtiovarainministeriö viimeistelee hallituksen talousarvioesityksen. Eduskunta hyväksyy valtion talousarvion joulukuussa.

Tiedotustilaisuuden tallenteen näkee täältä:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Budjettineuvottelut alkoivat keskiviikkona, ja niitä käytiin Purran johdolla. Ministereistä neuvotteluihin osallistuivat myös kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen (kok.) ja elinkeinoministeri Wille Rydman (ps.).

Purra sanoi keskiviikkona, että hallitus ei tavoittele ensi vuoden budjettiin lisäsäästöjä, mutta hallitus saattaa korvata joitain suunniteltuja säästöjä toisilla.

Purran mukaan korvaavia säästöjä haetaan esimerkiksi sellaisessa tapauksessa, jossa aiemmin päätetyn asian valmisteluvaiheessa on käynyt ilmi, ettei tavoiteltuun säästöön päästäkään.

Purra sanoi, että budjettineuvotteluissa on tuskin odotettavissa yllätyksiä valtiontalouden olemattoman liikkumatilan vuoksi.

Päivitetty 8.8. kello 15.51: Päivitetty jutun sana- ja aikamuotoja tiedotustilaisuuden päättymisen jälkeen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä