MAINOS

Kaipaatko helpotusta velkojen takaisinmaksuun? Yhdistelylaina tuo selkeyttä lainan lyhentämiseen

MAINOS - 

Monella kotitaloudella on useampi kuin yksi velka takaisinmaksettavana. Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi, että vanhastakin velasta voisi selvitä helpommin ja edullisemmin yhdistämällä velat yhdeksi uudeksi lainaksi

Kulutusluottojen ja osamaksusopimusten pysyvä korkokatto on ollut 20 prosenttia vuodesta 2019 lähtien. Kuluneen vuoden aikana kulutusluoton on voinut kuitenkin saada edullisemmin, sillä voimassa on ollut väliaikainen lakimuutos, joka puolitti korkokaton 10 prosenttiin. Kyseessä on koronaepidemian takia säädetty lakimuutos, jonka tarkoituksena on ollut ehkäistä ylivelkaantumista. 

10% korkokatto tuli ensimmäisen kerran voimaan heinäkuussa 2020 ja tämän vuoden tammikuussa se sai jatkoa syyskuun 2021 loppuun asti. Kuluttajat ovat päässeet hyötymään lakimuutoksesta kilpailuttamalla vanhan lainan tai hakemalla uutta lainaa voimassaoloaikana. Laki ei ole vaikuttanut automaattisesti vanhoihin lainoihin, vaan se koskee ainoastaan uusia lainoja. Se ei myöskään ulotu koskemaan luottokortteja tai osamaksusopimuksia. Kulutusluotto onkin näihin verrattuna tällä hetkellä todennäköisesti edullisempi rahoitusratkaisu.

Lainojen yhdistäminen selkeyttää talouden hallintaa

Lainojen yhdistäminen toimii käytännössä niin, että vanhat velat maksetaan pois yhdellä uudella lainalla. Lainaa siis otetaan sen verran, että summa kattaa olemassa olevat velat. Yhdistelylainalla voidaan rahoittaa esimerkiksi luottokorttivelan, osamaksusopimusten, sekä muiden lainojen takaisinmaksu. 

Syitä lainojen yhdistämiselle:

  1. Korkokuluissa säästäminen - Parhaimmassa tapauksessa lainojen yhdistäminen tuo säästöjä kuukausikuluihin. Tämä johtuu siitä, että velkaa lyhennetään yhteen paikkaan, jolloin korkoa maksetaan vain yhdestä lainasta. Voi myös olla, että yhdistelylainan korko on huomattavasti edullisempi, kuin vanhojen velkojen.
  2. Hallinnointikuluissa säästäminen - Lainan edullisuuteen vaikuttavat nimelliskoron lisäksi muut kuukausikulut. Siksi kannattaakin kiinnittää huomiot todelliseen vuosikorkoon, jossa on huomioitu myös muut kulut. Jos velkaa maksaa useampaan paikkaan, on todennäköistä, että näistä maksetaan kuukausittain myös turhaan laskutusmaksua, tilinhoitopalkkiota tai muita kuukausittaisia maksuja. Yhdistelylainan avulla voi välttyä maksamasta näitä kuluja turhaan moneen paikkaan.
  3. Talouden selkeyttäminen - Jos velkoja on maksettava useaan paikkaan, eräpäivien ja kulujen seuraaminen voi olla hankalaa. Yhdistelylainan avulla oma talous selkeytyy, sillä takaisinmaksussa noudatetaan vain yhtä ja samaa suunnitelmaa. Näin kulut ja aikataulu pysyvät paremmin hallussa. Velkojen maksaminen moneen eri paikkaan voi aiheuttaa turhia kuluja ja päänvaivaa. Yhdistelylaina voi siis parhaassa tapauksessa tuoda säästöjä ja selkeyttä takaisinmaksusuunnitelmaan, jolloin lyhennyksistä ei tarvitse stressata läheskään yhtä paljon. 

VertaaEnsin.fi tarjoaa kuluttajalle mahdollisuuden vertailla eri taloustuotteita ilmaiseksi. Palvelusta löytyy helppo lainavertailu, johon voit syöttää tietosi ja saat jopa 23 pankin tarjousten joukosta sinulle henkilökohtaisesti sopivat tarjoukset. Edullisin yhdistelylaina löytyy helpoiten juurikin puolueettoman vertailupalvelun avulla. Lainojen vertailu on helppoa, sillä korot ja kulut on esitetty selkeästi. Sivustolla voit kilpailuttaa rahoitustuotteiden lisäksi myös muun muassa sähkösopimukset ja puhelinliittymät.