tiistai 20.8.2019 | 14:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Nykästä muistetaan monin tavoin Salpausselän kisoissa – Suurmäen lähellä on Nykäsen kuvalla varustettu erillinen muistopaikka

Joni Mäki-Petäjä Keskipohjanmaa+
To 7.2.2019 klo 09:32 [päivitetty to 09:32]

Mäkihyppylegenda Matti Nykäsen muistoa kunnioitetaan monin tavoin Salpausselän kisoissa. Nykäsen muistohetkeä vietetään lauantaina joukkuemäen ensimmäisen ja toisen kierroksen välissä. Salpausselän kisat järjestetään viikonloppuna 8.-10.2. Lahdessa.

– Suunnitelmia on paljon. Tarkemmat yksityiskohdat varmistuvat perjantaina, mutta tulemme muistamaan Matti Nykästä hänen upeaa urheilu-uraansa kunnioittavalla tavalla. Olemme käyneet ajatusta läpi Nykäsen lähiomaisten kanssa, ja he ovat hyväksyneet suunnitelmamme, Salpausselän kisojen pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen sanoo.

Muistohetken lisäksi suurmäen alastulorinteen lähellä on perjantaista eteenpäin Matti Nykäsen kuvalla varustettu erillinen muistopaikka, johon voi tuoda vaikkapa kynttilöitä tai kukkia.

– Perjantaina meillä on kisoihin vapaa pääsy, joten kaikki halukkaat pääsevät tuomaan muistamisensa, Saarinen kertoo.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Lahti Events Oy yhteistyössä Lahden kaupungin, Lahden Hiihtoseuran ja Suomen Hiihtoliiton kanssa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »