tiistai 20.8.2019 | 14:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Keskipohjanmaa 20 vuotta sitten: Radio Nova kasvatti osuuttaan Keski-Pohjanmaalla

Marja Vilpula Keskipohjanmaa+
Ti 12.2.2019 klo 07:12

KOKKOLA

Radio Novan kuuluvuus on parantunut Keski-Pohjanmaalla Kruunupyyn uuden lähettimen myötä. Lähetysasema aloitti toimintansa helmikuun alussa, ja Kruunupyyn mastosta Radio Nova kuuluu taajuudella 107,2.

Toimitusjohtaja Petri Manninen Radio Novan emoyhtiöstä Suomen Uutisradio Oy:stä kertoo, että Keski-Pohjanmaan kuuluvuutta haitanneet katvealueet varsinkin Kokkolan seudulla ja Kalajokilaakson rannikolla jäävät pois.

– Meillä on ollut aika suuria vaikeuksia kuuluvuuden kanssa Keski-Pohjanmaalla. Uudella lähettimellä on merkittävä vaikutus siihen, Petri Manninen sanoo.

Radio Nova ostaa jakelupalvelut Yleisradion omistamasta Digita-jakeluyhtiöstä. Uusi lähetin on Kruunupyyssä samassa mastossa kuin Yleisradion eri radiokanavien lähettimetkin.

Aikaisemmin Novan lähetykset on lähetetty Keski-Pohjanmaalle Lapuan ja Haapaveden kautta.

Radio Nova tavoittelee uuden lähettimen myötä tietenkin uusia kuuntelijoita. Sen kohderyhmä on yli 25-vuotiaat kaupunkilaiset.

– Konkreettisia numeerisia tavoitteita kuuntelijaluvuista ei ole asetettu, Petri Manninen sanoo.

Radio Novan ohjelmapolitiikkaan maakunnallisella kuuluvuudella ei ole merkitystä. Valtakunnan tasolla Nova käy kovinta kilpailua Radio Suomen kanssa.

– Olemme kaikki niin eri luonteisia. Ylen tehtävä on palvella alueellisesti paikallisilla uutisilla. Yleisradion maakuntaradioilla ja kaupallisilla paikallisradioilla on oma tehtävänsä, Manninen sanoo.

Finnpanelin tekemän radiokuuntelututkimuksen mukaan Radio Nova saavutti viime vuoden aikana Keski-Pohjanmaalla Radio Suomen kuuntelijalukuja. Tutkimuspäällikkö Juha Ourela kertoo, että keskimääräinen viikkotavoitettavuus oli yli 9-vuotiaiden kuuntelijoiden keskuudessa Radio Suomella 63 ja radio Novalla 42 prosenttia.

Keskimääräinen päivätavoitettavuus Radio Suomella oli 40 ja Novalla 21 prosenttia. 25-44 -vuotiaiden ikäryhmässä Nova ohitti keskimääräisessä päivätavoittavuudessa Radio Suomen. Novan tavoittavuus oli 38 ja Radio Suomen 35 prosenttia.

Eniten Nova on Keski-Pohjanmaalla vienyt kuuntelijoita Radio Mafialta ja Radio Kokkolan kuuluvuusalueella myös siltä. Radio Keski-Pohjanmaan päällikkö Erkki Kujala kertoo, että maakunnassa Radio Nova on vienyt vähemmän kuuntelijoita Radio Suomelta kuin muualla maassa. Vaikka Nova on ohittanut Radio Suomen keskimääräisessä päivätavoittavuudessa ikäluokassa 35-44, se ei ole horjuttanut Radio Suomen asemaa 34-44 -vuotiaiden keskuudessa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »