tiistai 9.8.2022 | 20:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Toimitus seuraa vaaliviikkoja – Tutustu juttuihin vaalisivustolla

Tiina Ojutkangas
Su 24.3.2019 klo 20:30

Keskipohjanmaa valmistautuu jutuissaan huhtikuussa pidettäviin eduskuntavaaleihin. Ennen vaaleja kerrotaan vaaliasetelmista, ehdokkaista ja vaaliteemoista. Keskipohjanmaan toimitus ottaa vastaan myös lukijoiden vinkkejä ja kysymyksiä vaaleihin liittyen. Mikä teitä kiinnostaa?

Käymme näinä viikkoina mahdollisimman monessa vaalitapahtumassa. Toimitus uutisoi lisäksi kampanja-avauksia eri puolilla Keskipohjanmaan levikkialuetta. Haastattelemme myös joitakin valtakunnan politiikasta tuttuja hahmoja, kun he liikkuvat tällä seudulla tukemassa paikallisia ehdokkaita. Lännen Median tekemissä jutuissa esitellään edelleen jokaisen puolueen puoluejohtaja.

Lehti julkaisee myös ehdokkaiden kannanottoja uutisina ja mielipiteinä. Erityisesti tuntemattomampien ehdokkaiden kannattaa liittää mukaan kirjoituksiin kotipaikka ja puoluekanta. Vanha ja hyvä sääntö on se, että eduskuntavaaliehdokkaita tukevia kannatuskirjoituksia ei julkaista.

Kaikki Keskipohjanmaassa tähän mennessä tehdyt vaalijutut ja listat ehdokkaista löydät verkkopalvelusta ja mobiilisovelluksesta Eduskuntavaalit 2019 -bannerin alta palvelun etusivulta. Tätä palkkia klikkaamalla löydät sivuston, johon on koottu vaaleihin liittyviä juttuja. Palvelu täydentyy joka päivä uusilla sisällöillä.

Tulevien eduskuntavaalien anti näyttää kiinnostavan myös lehden lukijoita. Useat vaaliaiheisiin liittyvät artikkelit nousevat digipalveluissa viiden ja kymmenen luetuimman jutun listalle. Esimerkiksi sunnuntaina julkaistua juttua siitä, mistä nykyiset kansanedustajat saivat neljä vuotta sitten äänensä, on luettu runsaasti. Myös perjantain juttu hallituspohjakaavailuista sai lukijat liikkeelle.

Keskipohjanmaa kertoo eduskuntavaalien tulokset 14. huhtikuuta verkkopalvelussa ja mobiilisovelluksessa niin nopeasti kuin tietoa on saatavilla. Seuraamme kello 20:stä lähtien yöhön saakka tulosten kehittymistä. Kuka nousee eduskuntaan, kuka jää rannalle, syntyykö yllätyksiä. Vaalien jälkeisenä maanantaina 15. huhtikuuta julkaisemme ison vaalipaketin myös paperilehdessä.

Keskipohjanmaa panostaa vaaleihin, että lukijoilla olisi mahdollisuus tietää ehdokkaista ja heidän ajatuksistaan. Journalistinen periaate on ehdoton tasapuolisuus ja riippumattomuus.

Journalistinen periaate on ehdoton tasapuolisuus ja riippumattomuus.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »