lauantai 6.6.2020 | 13:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Suomen ilmavoimien taitolentoryhmä avasi näyttävästi Sun Pampas-viikonlopun Ylivieskassa – Katso video

Anne Mattila (teksti), Jarno Herranen (video)
Pe 7.6.2019 klo 17:00 | päivitetty pe 22:38

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Sun Pampas -viikonloppu starttasi näyttävästi käyntiin Suomen ilmavoimien taitolentoryhmä Midnight Hawksin esiintymisellä Ylivieskan kaupungin yllä perjantaina iltapäivällä. Noin kymmenen minuutin mittaista lentonäytöstä oli seuraamassa runsaasti ihmisiä eri puolilla kaupunkia.

Midnight Hawks on Suomen Ilmavoimien virallinen taitolento-osasto. Neljällä Hawk-suihkuharjoituskoneella lentävä ryhmä on esitellyt ilmavoimien lentotoiminnan huippuosaamista koti- ja ulkomaisissa ilmailutapahtumissa vuodesta 1997 lähtien.

Ylivieskassa nähtiin osaston käyntikortiksi muodostunutta erittäin tiivistä osastolentoa tiukassa vinoneliössä, jossa osasto lentää monipuolisia taitolentoliikkeitä vain metrien etäisyydellä toisistaan. Tiiviillä lentämisen lisäksi ohjelmassa oli läheltä ohituksia sekä näyttäviä hajotuksia. Lentokorkeus Hawkeilla on matalimmillaan sata metriä, ja nopeus vaihtelee 200–800 kilometriin tunnissa.

Kaikki osastoon kuuluvat ohjaajat työskentelevät ilmataistelulennonopettajina Ilmasotakoululla, jossa osastolentoharjoittelu tapahtuu päätoimen ohella. Osastossa lentäminen vaatii sitoutumista ja kovaa harjoittelua, mutta Midnight Hawksiin valituksi tuleminen on kunniatehtävä, josta ei kieltäydytä.

Midnight Hawksien miehistöön kuuluvat osaston johtaja kapteeni Vesa Loukko sekä jonopaikkaa lentävä kapteeni Tapani Parvio. Siipimiehinä ovat kapteeni Juho Tervahartiala ja sooloesitystä lentänyt kapteeni Eero Mannismäki.

Lähde:ilmavoimat.fi

Katso Kala Jaskan Facebook-kavereiden hienoja kuvia lentonäytöksestä. Voit lisätä sinne myös oman kuvasi:

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »