perjantai 21.2.2020 | 01:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV:n valmentaja Jani Uotinen: "Pelaajien pitää ymmärtää, että nyt on tosi kyseessä"

Seppo Luokkala Keskipohjanmaa
Ti 17.9.2019 klo 17:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

KOKKOLA

Vaasan Palloseuran ryhtiliike aiheuttaa nyt harmia Kokkolan Pallo-Veikoille jalkapallon Veikkausliigassa. VPS nousi jo maalieron turvin ohi KPV:n, joka valahti HIFK-tappion myötä liigan viimeiseksi. Jumbojoukkuehan putoaa sarjasta suoraan ja toiseksi viimeinen karsii paikasta Turun Palloseuraa vastaan.

– Viimeistään nyt pitää pelaajien ymmärtää, että nyt on tosi kyseessä, sanoo KPV:n valmentaja Jani Uotinen, joka kertoo olleensa perjantain jälkeen pari päivää äärimmäistä pettymystä kuvastavien tunteiden vallassa.

KPV ei saanut Helsingissä oikein mitään aikaan ja putosi toisella jaksolla kotijoukkueen kyydistä. HIFK sai jälleen aikaan pitkällisen paineen ja iski siinä tarvittavat maalit 3–1-voittoon.

– Oltiin kohtalaisen huonoja pallollisessa pelissä. Sitten ei saatu painetta millään pois omalta alueelta. Maanantaina ja tiistaina näihin seikkoihin puututtiin ja edellisestä otetaan oppia. Peli käsiteltiin, mutta liian pitkäksi aikaa ei näitä pidä jäädä murehtimaan.

Tulevana lauantaina on KPV:llä kauden kolmas kohtaaminen Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Keväällä oli RoPS Seinäjoella pelatussa ottelussa parempi maalein 1–0. Napapiirin yöttömän yön ottelussa ei maaleja sitten nähty lainkaan.

– RoPS on hyvä pallollinen joukkue, jonka kokoonpanoon tulee tosin muutoksia sitten edellisen kierroksen. Kokko on loukkaantunut ja topparille tuli punainen kortti, Uotinen tietää.

Uotinen teki omia muutoksiaan palloveikkojen avaukseen ennen Helsingin ottelua. Patrick Byskata pelasi pakkina, Hysen Memolla laitahyökkääjänä ja Taiki Kagayama kärkenä.

– Tietysti tavoitteena oli voittaa ottelu. Kaikkien pelaajien pitäisi tietää, mitä kullakin pelipaikalla pelaamiselta odotetaan. Muutoksia arvioisin niin, että emme kaatuneet muutoksien vuoksi.

RoPS-pelin alla on Uotinen tutustunut joukkuetilastoihin. KPV ei ole loistanut tällä kaudella esimerkiksi erikoistilanteissa.

– Erikoistilannemaalit ovat meidän tappioksi 4–13. Helsingissä Koskimaan Ville teki maalin kulmapotkusta, mutta sitä ei hyväksytty. Lauantaina en panisi pahitteeksi, vaikka tekisimme erikoistilannemaalin, valmentaja tuumii.

Tilastot osoittavat myös, että KPV:n verkko soi tiuhaan toisella jaksolla. Ensimmäisen 45-minuuttisen aikana numerot pysyvät yleensä tasaisina. Kapteeni Ville Koskimaa ei tietenkään voi puhua kaikkien puolesta, kun pähkäillään joukkueen juoksukunnon riittävyyttä.

– Me topparit juoksemme ottelussa 11 kilometriä ja siihen sisältyy 40–50 spurttia. Eli ei me ihan paskakunnossa olla, Koskimaa huomauttaa.

Koskimaa ja kumppanit joutuvat lauantaina epäilemättä haastaviin olosuhteisiin. Keskuskenttä oli liukas keskikesälläkin, eivätkä syyssateet tee alustaa ainakaan pitävämmäksi.

– Nyt on harjoiteltu Santahaassa, missä kenttä pitää paremmin. Epäilemättä lauantaina on aika liukasta, Ville Koskimaa ja Jani Uotinen ennakoivat.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »